Narkotikų taške – ir seksualinės paslaugos

Garliavoje demaskuotas „masažo salonas”, kuriame prostitutėmis dirbo vidurinių mokyklų vyresniųjų klasių moksleivės

Kauno rajono apylinkės teismas leido suimti du garliaviškius, viename šios pakaunės gyvenvietės pagrindinės – Vytauto gatvės daugiabutyje įkūrusius viešnamį. Dauguma jame dirbusiųjų buvo nepilnametės. Kai kurios iš jų neturėjo nė šešiolikos. Dauguma – vidurinių mokyklų vyresniųjų klasių moksleivės, kilusios ne iš asocialių šeimų.

Kartu su šiais įtariamaisiais pelnymusi iš kito asmens prostitucijos bei neteisėtu disponavimu narkotikais, turint tikslą juos platinti (minėtame bute bet kuriuo paros metu buvo galima įsigyti ir narkotikų), suimta ir keturių mažamečių vaikų motina iš Jonavos rajono Ruklos gyvenvietės. Pastaroji, būdama savotiška šio taško administratore, esant paklausai, ir pati aptarnaudavo klientus.

Viešnamis atliko ir kalėjimo funkciją

Kauno rajono policijos operatyvininkų duomenimis, šis netoli prekybos centro IKI veikęs taškas, į kurį klientai buvo viliojami skelbimais žiniasklaidoje bei internete, veikė mažiausiai nuo praėjusios gegužės. (Tačiau galėjo būti įsteigtas dar 2003-iųjų pavasarį, kai jo savininkas grįžo iš įkalinimo vietos.)

Pernai gegužę pagalbos į policiją kreipėsi viena devyniolikmetė, pagal kurios pareiškimą pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Devyniolikmetė neslėpė dirbusi šiame „masažo salone” (kaip skelbta žiniasklaidoje) prostitute. Po to nusprendė tai mesti, tačiau tradiciškai susidūrė su taško savininko pasipriešinimu.

Šis patykojo jos gatvėje, jėga įsisodino į automobilį ir parsivežęs atgal į „darbovietę” įkalino. Kalinė nebuvo paliekama be priežiūros nė akimirkai. Tačiau, nutaikius patogų momentą, jai vis dėlto pavyko pabėgti. Šį kartą ji jau nusprendė kreiptis į policiją: taško savininkas su į sūnus jam tinkančiu parankiniu grasino devyniolikmetei susidoroti. Prieš ją naudotas sekinantis psichologinis šantažas.

„Haremą” papildydavo vietinės

Teigiama, kad operatyvinė informacija apie šį tašką rinkta daugiau kaip pusmetį. Jo savininkas laikėsi ypatingų atsargumo priemonių. Klientai būdavo priiminėjami jo bute, kuriame dalis prostitučių nuolat ir gyveno, prižiūrimos vyriausiosios šiame „hareme” – jau minėtos keturių mažamečių vaikų, jauniausiasis iš kurių gimęs 2005-aisiais, motinos.

Esant reikalui, kitos šio „masažo salono” darbuotojos (pirminiais duomenimis, pastarųjų buvo iki dešimties) buvo skubiai iškviečiamos iš namų.

Tarp teikiančiųjų prostitucijos paslaugas buvo ir vietinių. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, su kai kuriomis į šį nusikalstamą verslą įtrauktomis merginomis taško savininkas buvo pažįstamas arba jų pažįstami priklausė šio vyriškio aplinkai. Tačiau tarp užverbuotųjų buvo ir tokių, su kuriomis susipažinta tiesiog gatvėje.

Išgaudyti po vieną

Minėto taško savininkas – kaip ir tikėtasi, oficialiai niekur nedirbantis trisdešimt aštuonerių metų Elvis Bendoraitis kartu su savo bendrininku – dvidešimt šešerių metų „bedarbiu” Tomu Mažūna sulaikyti, pasekus jų automobilį iki sulaikymui patogios vietos. Tai buvo sutartas ženklas, kad galima sulaikyti ir E.Bendoraičio bute šeimininkaujančią bei, kaip įtariama, kartu su nepilnametėmis svečius aptarnaujančią dvidešimt ketverių Jurgitą Bereišaitę.

Vyrus Kauno rajono apylinkės teismas leido suimti trims mėnesiams, „damą” – dviem. Tai, kad ši jauna moteris – keturių mažamečių vaikų, paliktų be priežiūros Ruklos daugiabutyje, motina, nuspręsta neatsižvelgti. Maždaug prieš pusmetį šios „gegutės” per LNK laidą „Nepriklausomų paieškų tarnyba” jau ieškojo jos sesuo, išgyvenanti dėl mažamečių likimo.

Plėšikas persikūnijo į sąvadautoją

E.Bendoraitis, kuriam, bylos duomenimis, prieš porą metų taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas (ONKUĮ), – jau tris kartus teistas. Paskutinįjį – už teismo įpareigojimų, taikant minėtą įstatymą, nevykdymą. Tada jis nubaustas trijų šimtų septyniasdešimt penkių litų bauda.

Pakaunės operatyvininkų, pritaikiusių jam ONKUĮ, akiratyje jis atsidūrė jau pirmaisiais išėjimo į laisvę metais, kai buvo paleistas, atlikęs bausmę už plėšimą. Tai buvo antrasis šio Garliavos gyventojo teistumas. Pirmą kartą reikalų su Temide jis turėjo prieš dvylika metų, kai buvo teisiamas už vagystę.

Šioje byloje, kurią tiria Kauno rajono policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo grupė, E.Bendoraičiui pateikti įtarimai dėl nepilnamečių įtraukimo į prostituciją, šio nusikalstamo verslo organizavimo bei vadovavimo jam, neteisėto laisvės atėmimo bei disponavimo narkotikais, turint tikslą juos platinti. Per kratą prostitučių lizdu paverstame šio garliaviškio bute rasta apie du šimtai tablečių „Ecstasy” bei apie dešimt narkotinės medžiagos – menfetamino dozių.

Bylą lydi tėvų šokas

Įtarimai dėl nepilnamečių įtraukimo į prostituciją, neteisėto laisvės atėmimo bei disponavimo narkotikais, turint tikslą juos platinti, pareikšti ir dar neteistam T.Mažūnai.

Dar neteista J.Bereišaitė suimta kaip įtariamoji bendrininkavus pelnantis iš kito asmens prostitucijos bei neteisėto disponavimo narkotikais.

Šią bylą jau sudaro keturi tomai. Dalis jų – operatyvinė medžiaga, pradėta rinkti nuo pernykštės gegužės.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kainos E.Bendoraičio „masažo salone” buvo tradicinės: už valandą – šimtas litų, už pusvalandį – šešiasdešimt.

Teigiama, kad daugumos į prostituciją įtrauktų nepilnamečių tėvai, sužinoję apie tai, buvo ištikti šoko. Jie tvirtino nieko panašaus net neįtarę.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų tyrimo organizavimo skyrius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

6 atsiliepimai į "Narkotikų taške – ir seksualinės paslaugos"

  1. alvidas

    kai darbo nera duok jo kitiems, tik nereikia prievartos. Mentai zinojo bet kai iskilo toks ekscesas kur desis reikejo uzdaryti………. 😉 😉 😉 😉 😉 😉

  2. Vilniete

    😕 kur ritasi pasaulis.. 😯

  3. cat

    gėda lietuviams turėtu buti 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳

  4. Aliona

    Siaubas kas darosi 😳 🙄 😕

  5. julia

    myliu tawe elwi laukem wisos tawes

  6. tu

    sako kur ritasi pasaulis,o kad jis jau visai nusirites 😥 akivaizdziai.BaisuPAS JUS ten LIETUVOJ kasdien vis baisiau,o kas bus dar toliau

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.