Sukčiai nusitaikė į mokinių tėvus

Kalėjimuose laiką leidžiantys nusikaltėliai tobulina sukčiavimo meną. Dabar jie ėmėsi pinigus vilioti iš mokinukų tėvų. Be talkininkų, esančių laisvėje, nusikaltėliai neapsieina.

Pareikalavo atsiskaityti

Klaipėdietė dviejų mokyklinio amžiaus vaikų motina užvakar sulaukė žinutės į savo mobilųjį telefoną: „Mama, pakliuvau į bėdą. Paskambink telefonu…” Moteris prisiminė, kaip sudrebėjo jos širdis, pamanius, kad jos vaikui atsitiko nelaimė. Iš susijaudinimo ji surinko ne nurodytą, o žinutės siuntėjo numerį.

Atsiliepęs vyras prisistatė esąs policijos pareigūnas. Jis trumpai, bet griežtai paaiškino, kad moters sūnus prie mokyklos suspardė paralelinės kasės mokinį bei sulaužė jo mobilųjį telefoną. „Policininkas” perdavė ragelį „nukentėjusiojo vaiko tėvui”. Šis neleido moteriai atsipeikėti. Bėrė, kaip žirnius – esą jo sūnus sumuštas, kruvinas, mokyklinės priemonės ir telefonas sulaužyti. Tiradą baigė kategorišku reikalavimu: „Arba atsiskaitote, arba rašau pareiškimą!”. „Rašykit, išsiaiškinsime”, – atrėžė motina.

Išsidavė pats

Moksliuką auginanti klaipėdietė labai nustebo, išgirdusi tokią kalbą. Jos sūnus pats kartą buvo tapęs plėšikaujančių paauglių auka. Sunku buvo patikėti, kad ramaus būdo berniukas būtų ką žiauriai sumušęs. Motina pradėjo klausinėti, kur yra su ja bendraująs vyras bei jos sūnus, ir pasakė norinti susitikti. Menamas nuskriaustojo tėvas pareiškė neturįs laiko susitikinėti, tuoj vešiąs sukruvintą vaiką į ligoninę.

Jis prasitarė, jog yra policijos komisariate. Paklaustas, kuriame, išsidavė: „Kalvarijų nuovadoje”. „Bet tokios Klaipėdoje nėra!” – demaskavo sukčių moteris.

Jos pokalbį girdėjęs bendradarbis jau po pirmųjų frazių pradėjo raginti baigti kalbą, nes suprato klastą. Pirmas savo telefoną išjungė sukčius. Vėliau nei nurodytu žinutėje, nei jos siuntėjo telefonu niekas nebeatsiliepė.

Nors ir suprato, kad ją bandyta apgauti, moteris suskubo skambinti sūnui. Lyg tyčia, vaikas nekėlė ragelio. Mama nelaukdama nuvažiavo į sūnaus mokyklą. Paaiškėjo, jog berniukas tuo metu dalyvavo spektaklyje, todėl ir neatsiliepė. Iš pedagogų moteris išgirdo stulbinamą naujieną. Pasirodo, ji buvo ne vienintelė tądien sulaukusi sukčių skambučio. Vadinasi, kažkas iš mokyklos pranešinėjo nusikaltėliams žinias apie vaikus bei jų tėvus.

Galima spėti, jog sukčius būtų reikalavęs pervesti pinigus į nurodytą sąskaitą arba sumokėti kokiam tarpininkui.

Pelnosi iš lengvatikių

Nelaisvėje nuobodžiaujantys kaliniai jau keletą metų terorizuoja Lietuvos žmones. Retas nėra sulaukęs skambučio ar žinutės su melagingu pranešimu. Pirmieji pranešimai suviliojo laimėjimų įvairiose loterijose besitikinčius lengvatikius. Už papildomą mokestį žadami brangūs prizai, kuriuos neva steigia prekybos centrai bei mobiliojo ryšio operatoriai.

Sukčius iš „zonos” ilgai atsimins daugybė pagyvenusių žmonių, kurie patikėję, jog jų suaugę sūnūs ar dukros įvykdė avariją, nepagailėjo pinigų išpirkti vaikus iš policijos nemalonės. Panašiai nusikaltėliai aiškindavo ir apie neva į muštynes įsivėlusius suaugusius sūnus.

Nepakanka kontrolės

Pareigūnai tikina, jog įkalinimo įstaigose kaliniai turi nemažai mobiliųjų telefonų, tačiau pastaruoju metu vis dažniau jie aptinkami ir atimami. Sukčiavimo iš pataisos namų mastai verčia visuomenę manyti, jog pareigūnai nepakankamai kontroliuoja kalinius.

Žmonės svarsto gyvenimiškai. Daug paprasčiau būtų prie įkalinimo įstaigų pastatyti mobilųjį ryšį trukdančius įrenginius. Pareigūnai galėtų naudotis fiksuotojo ryšio telefonais, o kaliniai netektų galimybės mulkinti žmones.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.