„Ryanair” susidomėjo Palangos oro uostu

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair” gali pradėti veiklą ir Vakarų Lietuvoje.

Tarptautinio Palangos oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas „Vakarų ekspresui” patvirtino, kad „Ryanair” yra išreiškusi susidomėjimą šiuo oro uostu. Tačiau jis neatskleidė, kas inicijavo dialogą – ar oro uostas, ar airiai.

L. Kvietkauskas nekalbėjo ir apie tai, ar „Ryanair” atėjimo į Palangą atveju tektų šiai kompanijai mokėti kompensacijas. Žinia, už tai, kad nuo pernai rugsėjo „Ryanair” lėktuvai pradėtų skraidyti iš Kauno į Londono Stanstedo oro uostą Vilniaus ir Kauno savivaldybės sutiko sumokėti 105 tūkst. eurų (362,5 tūkst. litų) kompensaciją.

2005-ųjų pradžioje L. Kvietkauskas „Vakarų ekspresui” buvo sakęs, kad į jo vadovaujamą oro uostą atėjus bet kuriai labai mažų tarifų reikalaujančiai pigių skrydžių aviakompanijai, tokius pačius tarifus reikėtų pradėti taikyti ir kitoms čia dirbančioms aviabendrovėms.

„Tokiu atveju galbūt net tektų prašyti miesto valdžios ar apskrities paramos. Juk mes turime iš kažko gyventi”, – tada sakė L. Kvietkauskas.

Vakar Palangos oro uosto vadovas tvirtino nežinantis konkrečių terminų, kada galės suteikti platesnę informaciją apie „Ryanair” planus.

Šiuo metu „Ryanair” aptarnaujamas maršrutas į Londoną iš Kauno yra labai sėkmingas – skrydžiai tapo pelningi, pasiektas 90 proc. lėktuvų apkrovimas. Kompanijos internetiniame puslapyje skelbiama, kad nuo kovo 29-osios iš Karmėlavos oro uosto bus pradėti skrydžiai į Stokholmą (Švedija), o nuo balandžio 29 dienos – į Airijos sostinę Dubliną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.