Tiesiai į policijos gniaužtus

Vakar paryčiais įvykusios automobilių vagių gaudynės Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios policijos Patrulių rinktinės pareigūnams baigėsi sėkmingai – vos po pusvalandžio viešosios tvarkos sergėtojų gniaužtuose atsidūrė du jaunuoliai, įtariami bandymu pavogti mašiną.

Akistata ant tilto

Naktinę tarnybą beveik baigę Patrulių rinktinės kinologų grandies specialistas Rolandas Eidininkas ir vyresnysis patrulis Nerijus Baseckas su savo keturkoju rotveilerių veislės partneriu Runu apie 5.40 val. iš VPK budėtojo sulaukė netikėto pranešimo: „Panemunėje iš Gailutės gatvės tik ką pavogtas „Audi” markės automobilis”.

Savanorių prospekte, jau netoli savo darbovietės buvę pareigūnai pasuko į vogtos transporto priemonės paieškas. Pakeliui jie išgirdo patikslinimą, kad pavogta mašina jau gali būti kito automobilio velkama A.Smetonos alėja.

Praskriejus Žemuosius Šančius A.Juozapavičiaus prospekto gale patrulių tarnybinis automobilis skubėjo Panemunės tiltu A.Smetonos alėjos link. Per tą patį nedidelį tiltą į priešingą pusę pakankamai greitai buvo velkamas „Audi A6” markės lengvasis automobilis, visiškai atitikęs pavogtos transporto priemonės apibūdinimą. Dėl didelio greičio, pamačius įtariamuosius, akimirksniu sustabdyti policijos automobilį buvo neįmanoma, o važiuoti siauru tiltu atbuline eiga būtų buvę pernelyg rizikinga. Vos tik nuvažiavę nuo tilto pareigūnai iškart apsisuko ir puolė vytis galimus nusikaltėlius.

Pėdsakai naikinti šluota

Įtariamųjų gaudynės panašėjo į kriminalinio siužeto filmo ar bent jau vesterno sceną.

Greta senųjų Šančių kareivinių vagys su velkamu nugvelbtu automobiliu mėgino „lįsti” gilyn į mikrorajoną, sukdami iš A.Juozapavičiaus prospekto netoliese esančios turgavietės link. Deja, tą akimirką nutrūko lynas ir pagrobtas „Audi A6” liko stovėti kelkraštyje. Iš pastarojo iššokęs prie vairo buvęs jaunuolis spėjo pasprukti. Tuo tarpu jo bendražygiai su savuoju panašios markės („Audi A4”) automobiliu, vilkdami dalį nutrūkusio lyno, slėpynes tęsė toliau.

Visai netikėtai po kelių minučių patrulių akys užkliuvo už Kranto alėjos 120-ojo namo kieme stovinčio vos tik ką matyto „Audi A4”. Aplink įvažą į kiemą jau buvo spėta itin tvarkingai apšluoti automobilio paliktas vėžes ir sunaikinti iš jo išlipusių dviejų įtariamųjų pėdsakus.

Priėjus prie pastebėtos mašinos nebeliko abejonių, kad tai būtent tas pats bėglių automobilis, kadangi jo variklio dangtis buvo dar karštas.

Be to, kieme prie minėto namo mėtėsi virvagalys, kuris tapo neginčijamu įrodymu, kad būtent šia transporto priemone prieš kelias akimirkas buvo tempiama vogta mašina.

Įtariamieji dėjosi miegoję

Pareigūnams pasibeldus į duris, už jų buvo mirtina tyla. Pareigūnai prisipažino iškart supratę bėglių klastą ir mėginimus neišsiduoti, todėl netrukus barbenimas į duris perėjo į kur kas stipresnį beldimą su reikalavimu įsileisti vidun. Po triskart pasikartojusių tokių veiksmų iš už durų pasigirdo tylus šnabždesys: „Pažiūrėk, kas ten. Bėk ir paimk tuos, kas ten atėjo”.

Atsidarius buto durims iš už jų išlėkė netikėta kliūtis – pareigūnus puolė koviniams priskiriamas amerikiečių stafordšyro terjerų veislės šuo, dažniau dėl savo agresyvios išvaizdos vadinamas tiesiog pitbuliu. Laimė, kad kartu su patruliais buvęs trečiasis partneris Runas išsprendė susidariusią problemą – tarnybinis policijos šuo susikovė su stafordšyru ir tokiu būdu išgelbėjo pareigūnus nuo itin skaudžių įkandimų.

Netrukus su apatiniais drabužiais pro duris išlėkęs kovinio šuns šeimininkas griebė savo augintinį ir lyg niekur nieko mėgino jį atplėšti nuo policininkų keturkojo.

Vaikinas tikino vos tik atsikėlęs iš lovos ir dėjosi nieko nesuprantąs, dėl ko sulaukė teisėsaugininkų viešnagės. Paklaustas apie kieme stovintį automobilį, jis sakė nieko apie jį nežinąs, o raktelių bei dokumentų nuo mašinos tikrai neturįs. Vis dėlto netrukus iš už durų pasirodė kitas jaunuolis, kuriam meluoti nebebuvo tikslo, mat būtent jam ir priklausė kieme stovintis „Audi A4” markės automobilis.

Vagystę pastebėjo kaimynė

Netrukus su antrankiais ant grindinio suguldyti du vaikinai dar mėgino meluoti apie jokią mašinos vagystę net negirdėję, tačiau pastarieji jų pasakojimai pasibaigė kelione į arčiausiai esantį Panemunės policijos komisariatą.

Teisėsaugininkai teigė išsiaiškinę, kad abu sulaikytieji: 25-erių Tomas Majauskas ir metais jaunesnis Dainius Sakalauskas jau yra teisti už vagystes bei plėšimus iš butų. Nors abu vaikinai policijai yra žinomi, tačiau kriminalistų akiratyje labiau pasižymėjusiu laikomas T.Majauskas. Beje, pasidomėjus judviejų gyvenamosiomis vietomis, paaiškėjo, kad įtariamieji gyvena tos pačios Kranto alėjos kituose namuose. Tuo tarpu čia jie laikinai glaudėsi pas ten apsistojusią merginą.

Automobilio vagyste įtariamuosius sulaikę Patrulių rinktinės pareigūnai teigė tik po kiek laiko išsiaiškinę, kad tris vagis, bestumiančius „Audi A6” markės automobilį iš vieno Gailutės gatvėje esančio gyvenamojo namo kiemo, pamatė netoliese šunį anksti ryte vedžiojusi kaimynė.

„Anksčiau tokius atvejus, kai aplinkiniai žmonės nelikdavo nuošalyje ir apie pastebėtą nusikaltimą pranešdavo policijai, laikydavome tiesiog išskirtiniais. Dabar tokių pranešimų pastebima vis daugiau, ir tai yra sveikintina”, – apie sparčiai išaiškintą automobilio vagystę „Kauno dienai” kalbėjo Patrulių rinktinės vadas Tauris Stauskis.

Keturkojų pagalba

Patrulių rinktinės kinologų grandies pareigūnams eilinį kartą padėjęs rotveileris Runas dėl įvykusiose pjautynėse patirtų nesmarkių įkandimų turės apsilankyti pas veterinarą. Vietoje ankstaus ryto beveik priešpiet tarnybą baigę teisėsaugininkai šyptelėjo, kad kitąkart nusikaltėliai turėtų gerai pagalvoti, ar verta siundyti savo netgi koviniais pripažįstamus šunis, kai tarnybiniai keturkojai juos taip greitai perpranta ir nuslopina.

Patrulių rinktinės pareigūnų darbe tarnybiniai šunys dažnai parodo esantys nepamainomi partneriai. Vasario 13-osios naktį, apie 3 val., Žiemių gatvėje du jaunuoliai, išdaužę automobilio stiklą, pavogė automobilio magnetolą. Šioje situacijoje dalyvavęs tas pats rotveileris Runas sučiupo sprukusius vaikinus ir įrodė, kad uoslė neapgavo: pas sulaikytus įtariamuosius rasta įvairių mašinų spynoms laužyti bei stiklams daužyti skirtų priemonių, o jų kuprinėje gulėjo dvi tik ką nugvelbtos magnetolos. Netrukus patys ilgapirščiai aštuoniolikmetis Andrius Trofimovas ir metais jaunesnis Linas Bajorinas prisipažino ir nurodė „Audi 80” bei „Volkswagen Golf” markių automobilius, tąnakt tapusius jų taikiniais. Kone analogiškas vagišių sulaikymas įvyko ir pernai lapkritį, kuomet Runas sučiupo įtariamąjį su dar didesniu kiekiu aparatūros iš mašinų.

Kitas Patrulių rinktinėje „dirbantis” vokiečių aviganis Falko praėjusį penktadienį, prieš pat vidurnaktį, padėjo nustatyti jaunuolius, Vilniaus gatvėje sumušusius ir apiplėšusius vyriškį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Tiesiai į policijos gniaužtus"

  1. Arnas

    Blyn ti mano dede nerijus baseckas o jo suo ne RUNAS O RULIS 😡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.