Lemputė turi garantiją

Nė vieni namai neišvengia paprasčiausio rūpesčio – pakeisti perdegusią elektros lemputę. Tačiau gali pristigti išmanymo, kokią ją pirkti parduotuvėje. Ar yra kur nors tinkamų konsultantų šiuo klausimu?

Niekada neatsisako patarti mūsų skaitytojams prekybos centro „Mūsų namas” pardavėjas konsultantas Alvydas Joknys.

Jo žodžiais, pirkėjas, prieš ateidamas į parduotuvę ir norėdamas gauti gerą konsultaciją, pirma turi pats gerai išsiaiškinti, ką jis norės apšviesti – stalą ar kambarį, rūsį ar kiemą, o gal automobilį. Dar svarbu, kas prie elektros šviesos dirbs – vaikai ar suaugusieji. Tada būsią lengviau patarti, nes lempučių yra dešimtys rūšių.

A.Joknys patikino, kad šiuo metu patikimiausios ir sveikiausios akims esančios iš Vokietijos importuojamos elektros lemputės. Jeigu norime saugoti vaikų, senelių ir savo akis, pardavėjas patartų pirkti būtent šios firmos lemputes „Osram”. Jos gero spektro, turi atspalvį, neerzina akių, yra artimos natūraliai saulės šviesai, be to, ekonomiškos. Jos yra šiek tiek brangesnės už paprastas lemputes, tačiau tarnauja penkis kartus ilgiau. Suteikiama metų garantija.

Reikia žinoti, koks turi būti cokolis, nes ir jų yra įvairių, ypač šviestuvuose.

Lemputėmis mūsų šalį aprūpina ne tik Vokietija, bet ir Baltarusija, Lenkija, Turkija, Kinija. Patalpoms apšviesti vienos paprastos lemputės kaina – nuo 27 centų iki 5 litų.

Netinkamas esąs požiūris, kad laiptinėms, rūsiams, sandėliukams apšviesti reikia pirkti pigiausias, silpniausias lemputes. „Paskaičiuokite, kaip dažnai jos perdega, ir suprasite, kad „pigiai išeina brangiai”,- priminė A. Joknys.

Atrodo, baigiasi paprastų skaidrių lempučių era. Jų dar yra, tačiau ir prekyba, ir tiekimas labai sumažėję.

Daugelis kreipia dėmesį į brangias, po keliolika litų, energiją taupančias lempas. Ar verta jas pirkti – kiekvienas apsispręs, atlikęs aritmetikos veiksmus.

Buityje svarbu pasirinkti tokias lemputes, kurios mažiausiai kenkia akims.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.