Piketuoti išdrįso ne visi smulkieji verslininkai

Aistros, sukeltos praėjusių metų lapkričio 24-osios Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos sprendimo uždrausti pardavinėti kioskuose alų ir sidrą, nerimsta.

Vakar smulkieji verslininkai surengė piketą prie Klaipėdos apygardos administracinio teismo, kur turėjo vykti bylos dėl minėto Tarybos sprendimo teisėtumo svarstymas.

Negausiai susirinkę piketo dalyviai tikino, kad ne visi smulkieji verslininkai išdrįso ateiti – esą jie baiminasi Savivaldybės susidorojimo. Kai kurie jų rankose laikė Seimo narį Petrą Gražulį palaikančius bei Savivaldybės sprendimą smerkiančius plakatus.

Verslininkai piktinosi, kad dangstydamasi kova su alkoholizmu Savivaldybė iš tiesų žlugdo jų verslą. Piketuotojai stebėjosi, kodėl valdžiai užkliūva būtent jie, nors alkoholiu beveik visą parą prekiauja ir parduotuvės, ir prekybos centrai.

„Mes – mažiukai, todėl esame kaip ant delno, o didžiųjų prekybos centrų niekas nemato”, – sakė vienas piketuotojų Algis Laukaitis.

Pasak šio smulkaus verslininko, Savivaldybė susidorojimą su jais pradėjo dar prieš uždraudžiant prekybą alkoholiu kioskuose. Neva specialiai tam pirkti alaus ar sidro buvo siunčiami nepilnamečiai, o dėl to licencijų esą neteko nė vienas jo kolega.

Piketuotojai piktinosi tuo, kad sprendimas turėtų įsigalioti balandžio 1-ąją – būtent tada, kai kioskuose pradeda atsigauti prekyba. Pasak Sigitos Urbutienės, žiemą vos pavyksta sudurti galą su galu, o vasarą prekyba atsigauna. „Jei mūsų kioskai turi paklausą, vadinasi, jie kažkam reikalingi”, – sakė ji.

Prekybininkai prognozuoja, kad jei Tarybos sprendimas įsigalios, „taškuose” pagyvės prekyba degtine, ten bus pradėta prekiauti ir alumi.

59 metų Barbora Birutė, dešimtmetį prekiaujanti kioske, guodėsi, kad įsigalėjus Tarybos sprendimui, ji neteksianti darbo, kaip ir kitos panašaus amžiaus pardavėjos. Prekybos centrams jos esą nereikalingos, o pensijos dar tenka laukti.

Į teismą dėl Savivaldybės sprendimo kreipęsis Seimo narys P. Gražulis teigia, kad visų institucijų: Seimo teisės departamento, Alkoholio kontrolės tarnybos, Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje išvados palankios smulkiesiems verslininkams – neva Taryba, priimdama sprendimą uždrausti prekybą alumi ir sidru, viršijo savo kompetenciją.

Kaip ir prognozuota, vakar bylos nagrinėjamas teisme atidėtas, nes atsakovo – Savivaldybės – atstovai iš anksto informavo negalėsiantys dalyvauti posėdyje.

P. Gražulis ir Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje atstovė Regina Daunorienė tokį Savivaldybės žingsnį įvertino kaip sąmoningą bylos vilkinimą – esą Savivaldybėje dirba 5 juristai bei samdomi advokatai, tad vieno teisininko dalyvavimas kitoje byloje nėra motyvas atidėti šią.

Kitas teismo posėdis numatytas kovo 28-ąją, likus trim dienoms iki sprendimo kioskuose uždrausti prekiauti alkoholiu ir sidru įsigaliojimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.