Medikų prognozės: pandemija nusineštų 421 gyvybę

Prognozuojama, kad kilus gripo pandemijai Klaipėdos apskrityje nauju gripo virusiu susirgtų 114 tūkst. gyventojų, iš kurių 421 mirtų.

Tokius skaičius pateikė Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės bei medicininės karantininės apsaugos skyriaus vedėja Ona Sokolova.

Pasak jos, pandemija Klaipėdos apskrityje truktų 15 savaičių, pačios kritiškiausios būtų 6-7 savaitės, kas savaitę susirgtų daugiau nei po 5 tūkst. žmonių.

Kadangi visų pirma vakcina nuo naujos gripo atmainos būtų skiepijami prioritetinėms rizikos grupėms priklausantys gyventojai, jau dabar sudarinėjami įmonių ir darbuotojų, kurių sveikatos būklė turėtų būti apsaugota pirmiausiai, sąrašai.

Pasak O. Sokolovos, dabar į sąrašą jau įtraukti 70 proc. visų gyventojų, o realiai prognozuojama, kad vakcinos užtektų tik 30 procentų jų.

Beje, iki kovo 1 dienos jau turi būti parengtas Klaipėdos apskrities veiksmų planas pandemijos atveju, mat kovo viduryje į Lietuvą atvyks Europos Sąjungos specialistai ir tikrins, kaip mūsų šalis pasirengusi šiai grėsmei.

Žinia, baiminamasi, kad gripo pandemija (užkrečiamosios ligos paplitimas keliose šalyse ar žemynuose; visuotinė epidemija) pasaulyje gali kilti tuomet, kai paukščių gripas susimaišys su žmonių gripu ir taip atsiras naujas virusas.

Prognozuojama, kad pandemija tikrai kils, tik neaišku kada. Teigiama, kad ji gali prasidėti staiga, bet kuriuo metų laiku, ir po visą pasaulį išplisti per kelias savaites.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.