„Tour de France” teko atidėti

Sausio viduryje iš Ispanijos atskriejo žinia, pribloškusi visus Lietuvos sporto mėgėjus – vienas geriausių šalies dviratininkų Linas Balčiūnas pateko į avariją. Jeigu ne šis nelemtas įvykis, klaipėdietį jau šią vasarą būtumėme išvydę prestižiškiausiose pasaulio dviračių lenktynėse.

Nespėjus gerai įsikurti Ispanijoje, į kurią atvyko treniruotis, klaipėdietis sėdo ant dviračio. Pirmoji treniruotė baigėsi itin nesėkminga – L. Balčiūnas atsidūrė po automobilio ratais.

27 metų Lietuvos dviračių rinktinės bei Prancūzijos profesionalų komandos „Agritubel” narys praėjusią savaitę grįžo į Klaipėdą, kur šiuo metu gydosi eismo įvykio metu patirtas traumas ir jau po mėnesio tikisi minti pedalus.

„Vakarų ekspresas” nepraleido progos pasikalbėti su priverstinai namo grįžusiu kraštiečiu. Į susitikimą dviratininkas atėjo šlubčiodamas, dešinė ranka – įtvare. Buvo šiek tiek nedrąsu klausti ir priminti jam sausį įvykusią avariją. Tačiau L. Balčiūnas ramiu balsu, tarsi kalbėtų apie neseniai matytą filmą, pradėjo pasakoti – važiavau nuo kalno, paslydau, per mane pervažiavo mini sunkvežimis, buvau šoke, skausmo nejaučiau…

Ir kokios gi šio įvykio pasekmės?

Lūžusi dešinė koja, atviras rankos kaulų lūžis. Iš karto po avarijos skaudėjo visus šonus, maniau, kad bus daugiau sužalojimų, tačiau, pasirodo, nukentėjo tik koja ir ranka.

O kaip dabar jautiesi?

Koja jau beveik sugijo, o ranka gyja šiek tiek lėčiau – stipresni sužalojimai. Ligoninėje Ispanijoje, kurioje praleidau 2 savaites, nuolat vartojau vaistus, mat labai skaudėjo sužeistas kūno vietas. Be to, ligoninėje buvo sunku psichologiškai – niekas nekalba angliškai, prancūziškai vos lemena. Gerai, kad netoliese dirbę lietuviai aplankydavo mane, atveždavo knygų paskaityti.

Kaip avarija pakoregavo tavo planus?

Šiais metais rengiausi dalyvauti „Tour de France” lenktynėse. Nesitikiu ten pasiekti aukštų rezultatų, tiesiog norisi save išbandyti. Dviratininkui dalyvauti šiose lenktynėse – tas pats, kaip krepšininkui žaisti NBA. Dabar planus reikia atidėti kitiems metams. Taip pat planavau dalyvauti varžybose Katare.

Ar anksčiau esi patyręs rimtesnių traumų?

Smulkesnių sutrenkimų net neskaičiuoju. Kartą lūžo petis, teko keliskart teko pagulėti ligoninėje dėl smegenų sutrenkimo.

Kada tikiesi sėsti ant dviračio?

Visų gydytojų nuomonės skiriasi. Tačiau olimpinio centro gydytoja Gražina Bosaitė, kuri nuolat manimi rūpinasi, sako, kad jau kovo mėnesio antroje pusėje galėsiu pradėti dirbti su treniruokliais, balandžio viduryje jau tikiuosi važiuoti tikru dviračiu.

Tai gydytojų nuomonė. O kaip pats manai?

Sutinku su jais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.