Drobiazko ir Vanagas vyks į pasaulio čempionatą

Ledo šokėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas nusprendė dar nesitraukti iš didžiojo sporto – kovo pabaigoje mūsų pora dalyvaus pasaulio čempionate Kalgaryje.

Liko septinti

Pirmadienį baigėsi Turino žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo turnyro ledo šokių varžybos. 34 metų Margarita Drobiazko ir 35 metų Povilas Vanagas užėmė 7-ąją vietą. Lietuvos atstovai surinko 183,21 balo ir nuo trečiąją vietą užėmusių ukrainiečių Jelenos Grušinos ir Ruslano Gončarovo atsiliko net 12,64 balo.

Lygiai prieš mėnesį Europos pirmenybėse Prancūzijoje šias poras skyrė vos 0,55 balo. Jei bronzos medalius Senojo žemyno pirmenybėse iškovojusi Lietuvos pora, kaip ir prieš mėnesį, būtų surinkusi 196,18 balo, ši suma jai būtų garantavusi sidabro medalius. Penktą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvavusiai mūsų porai pakilti aukščiau sukliudė šiurkšti klaida – sekmadienį atlikdami originaliąją programą abu čiuožėjai griuvo ant ledo.

Griuvo ir per apšilimą

Per laisvosios programos varžybas Drobiazko ir Vanagas užėmė 6-ąją vietą, aplenkė italus Barbarą Fusar-Poli ir Maurizio Margaglio. Bendrojoje įskaitoje italų mūsiškiams aplenkti vis dėlto nepavyko.

Po paskutinės rungties lietuviai apie teisėjus ir jiems skirtus balus kalbėti nenorėjo, tačiau teigė, kad geriausiai Turine jiems pavyko atlikti būtent laisvąją programą.
„Po dviejų nervingų dienų pagaliau pavyko atsipalaiduoti”, – sakė Vanagas.

Vis dėlto įtampa mūsiškių nepaliko iki pat paskutinės akimirkos. Mat iki sekmadienio per jokias oficialias varžybas negriuvę lietuviai pirmadienio vakarą griuvo ir per apšilimą. Sportininkams sukliudė ant ledo mėtęsis smulkus pašalinis daiktas.

„Tai bent, neprisimenu, kad šita pora kada nors anksčiau būtų griuvusi, o dabar matau jau antrą jos tokią nesėkmę per 24 valandas”, – prieš lietuvių pasirodymą neslėpė susijaudinimo „Eurosport” televizijos komentatorius.
Drobiazko ir Vanagas iš Turino ketino grįžti vasario 27-ąją, nes manė, jog teks dalyvauti parodomojoje programoje. Deja, į ją pora galėtų eiti nebent kaip žiūrovai, todėl nusprendė grįžti namo anksčiau. Į Lietuvą čiuožėjai parskrenda jau šiandien.

Iš karto po laisvosios programos varžybų Turine Drobiazko ir Vanagas teigė dar nežinantys, ar jau galutinai trauksis iš didžiojo sporto, ar dar dalyvaus pasaulio čempionate, kovo 20-26 dienomis vyksiančiame Kanados mieste Kalgaryje. Vakar apsispręsta vykti į Kanadą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.