Pradėti prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama” statybos darbai

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „E. L. L. Nekilnojamas turtas” pradėjo prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama” statybos darbus. Naujasis centras atvers naujas galimybes kultūringai ir patogiai apsipirkti bei pramogauti. Investicijos į paskutinį iš centrinėje miesto dalyje išaugsiančių didžiųjų prekybos centrų viršys 230 mln. litų. „Panoramą” planuojama atidaryti jau 2007 m. rudenį.

„Mūsų tarptautinės grupės stambių objektų vystymo patirtį pritaikysime naujos koncepcijos centre. Jo sėkmę garantuos šiuolaikiška koncepcija ir itin patogi vilniečiams vieta: miesto centre, šalia dviejų svarbių transporto arterijų sankryžos. Siekiame sukurti erdvę, kurioje dinamiški ir modernų gyvenimo stilių mėgstantys žmonės galės patogiai apsipirkti ir kartu naudotis ypač aukštos kokybės paslaugomis bei pasiūlymais laisvalaikiui”, – sakė „E. L. L. Nekilnojamo turto” generalinis direktorius Andrejus Trofimovas.

Naujasis prekybos ir laisvalaikio centras kuriamas šalia T. Narbuto, Saltoniškių ir Geležinio vilko gatvių sankryžos, buvusio Pieno kombinato teritorijoje. Trijų aukštų pastatas apie 65 tūkst. kv. metrų plote pasiūlys įvairių prekybos tinklų, tarptautinių ir lietuviškų, paslaugas.

Pasak „Panoramos” direktoriaus Raimondo Bureikos, dabartinė prekybos centrų rinka Vilniuje pildosi labai sparčiai ir pagal jų plotą vienam gyventojui artėjame prie Vakarų Europos lygio, tačiau sostinėje iki šiol trūksta centrų, kurie atitiktų augančios viduriniosios klasės poreikius. „Matome rinkos nišą, kurią užpildys „Panorama” – jos centrinė geografinė padėtis kartu su prekių ir laisvalaikio paslaugų asortimentu bus aukso vidurys tarp perpildytų megacentrų ir mažų parduotuvių su ribota pasiūla”, – pasakojo R. Bureika.

Projekto kūrėjų teigimu, į visos šeimos poreikius orientuota „Panorama” suplanuota taip, kad gausa neužgožtų erdvės, o lankytojas jaustųsi dėmesio centre. Centre bus daugiau kaip 120 įvairių mažmeninės prekybos parduotuvių. Be daugiau kaip 30 tūkst. kv. metrų užimančio mažmeninės prekybos ploto „Panoramoje” beveik 5,5 tūkst. kv. metrų užims laisvalaikio zona. Antrajame aukšte įsikurs mados ir stiliaus centras. Taip vadinamo pietų centro plotas prilygs penktadaliui mažmeninei prekybai skirto ploto – čia bus 15 kavinių ir restoranų. „Panoramos” kūrėjai rado vietos ir sveikatingumo paslaugoms, nepamiršti vairuotojų poreikiai – po centru suprojektuota 1,9 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Pasak Tero Heleniuso, Suomijos architektų biuro „Evata Finland” vyr. projektų vadovo ir „Panoramos” dizaino koncepcijos autoriaus, centro lankytojai galės grožėtis miesto, ypač Senamiesčio dalies, panorama. Pastato fasade derės gamtą primenančios medžiagos ir spalvos – dramblio kaulo, rusva, pilkšva, vario. Kurdami interjerą projektuotojai akcentuoja vietos šiltumą, žmogiškumą, kurį sukuria ypatingi erdvių planavimo sprendimai. Lankytojai galės vaikštinėti kreivas gatveles primenančiomis alėjomis, ilsėtis ar susitikti skverus primenančiose aikštelėse, kurias apšvies per stiklines lubas sklindanti natūrali šviesa. Atsipalaiduoti kvies ramios žalia ir mėlyna spalvos, suderintos su gamtos tonais.

„E. L. L. Nekilnojamas turtas” 2005 m. į įvairius nekilnojamojo turto objektus investavo 65,3 mln. litų. Ji investuoja prekybos centrų, biurų pastatų ir gyvenamųjų namų rinkose, planuoja vystyti pramonės objektų statybas. Bendrovė stato pirmąjį komercinį-visuomeninį centrą Šiauliuose „Saulės miestas”, pernai Vilniuje atidarė naują prekybos centrą „Mandarinas”. „E. L. L. Nekilnojamas turtas” ketina plėsti sėkmingą biurų pastato L3 sostinėje projektą, biurų statybas vystys ir savo valdomame sklype Vilniaus Konstitucijos prospekte. Bendrovė 2006 m. įžengė į būsto statybos rinką su trimis naujais gyvenamųjų namų projektais Vilniuje. Šiemet „E. L. L. Nekilnojamas turtas” į įvairius projektus planuoja investuoti iš viso 228 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.