Tikrintojus turgavietėje pasitiko mitinguotojai

Į Stoties turgavietę atvykusias Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus darbuotojas vakar pasitiko būrys protestuotojų. Inspektorių reidas surengtas gavus anoniminį skundą, kad firmai „Chemikų žiedas” priklausančiame kioske darbuotojai verčiami dirbti šaltose patalpose.

Ši firma priklauso asociacijos „Dirbk ir klestėk” vadovui Žanui Mongirdui, kuris ne kartą bylinėjosi su miesto Savivaldybe. Neseniai Kauno apygardos teismas atmetė skundą dėl bendrovės „Stoties turgus” privatizacijos.

Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus darbuotojos neigė, kad šis reidas surengtas kažkieno užsakymu. Specialisčių teigimu, telefonu gautas skundas, kad žmonės priversti dirbti nepakenčiamomis sąlygomis. Laikantis visų procedūrų ir surengtas patikrinimas.

Tačiau tai neįtikino protestuotojų. Jie karštai gynė savo lyderio Ž.Mongirdo interesus. Lauke esančius prekystalius papuošė keletas prieš miesto valdžią nukreiptų plakatų: „Apsaugok žmoniją nuo Kauno valdžios”, „Savivaldybe, dirbk ne stambiam, smulkiam kapitalui” ir kt.

Asociacijos „Dirbk ir klestėk” prezidentas taip pat tikino, kad šis patikrinimas surengtas dėl jo visuomeninės veiklos.

„Vasario 8 dieną apsilankėme pas tuometinį vicemerą Eriką Tamašauską. Prašėme, kad miesto Tarybos nariai patys inicijuotų, jog „Stoties turgavietė” būtų išbraukta iš privatizuojamų objektų sąrašo. Kitą dieną policininkai apsilankė turgavietėje ir išsivedė vieną prekiautoją. Tas pats pasikartojo ir dar vieną dieną. Abi jos protestavo prieš privatizaciją. Dabar tikrinama mano įmonė. Taip mus bando nutildyti”, – neslėpė pasipiktinimo Ž.Mongirdas.

Asociacija „Dirbk ir klestėk” pagarsėjo po to, kai pasisakė prieš „Stoties turgaus” privatizaciją. Pasitelkusi į pagalbą keletą Seimo narių, ji kreipėsi į teismą. Smulkieji verslininkai taip pat bylinėjosi su Savivaldybe ir dėl pėsčiųjų perėjimo prie Stoties turgavietės uždarymo. Tačiau kol kas visus teisminius ginčus jie pralaimėjo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.