Kontrabandos slėptuvės – ir automobilio benzino bake, ir dujų balione

Pasienyje su Latvija sulaikyto lengvojo automobilio tiek benzino bake, tiek dujų balione pareigūnai aptiko kontrabandinių cigarečių slėptuves. Išradingi techninių sugebėjimų turintys kontrabandininkai ar jų talkininkai jas sugebėjo įrengti taip, kad „Mercedes Benz 280” su paslėptu kroviniu galėjo važiuoti ir varomas benzinu, ir dujomis.

Pirmadienį jungtiniame Smėlynės – Medumi sienos perėjimo punkte dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Zarasų užkardos pasieniečiai patikrino į Lietuvą įvažiuojančio automobilio „Mercedes Benz 280” ir jo vairuotojo dokumentus.

Pareigūnams automobilis pasirodė įtartinas, todėl jie itin atidžiai apžiūrėjo jo saloną ir bagažinę.

Ant joje sumontuoto dujų baliono pasieniečiai aptiko metalinį varžtais prisukamą dangtelį. Jį atsukus, paaiškėjo, kad dangtelis slėpė dujų balione įrengtą specialią ertmę cigaretėms gabenti.

Dujų bakas suvirinta pertvara buvo padalintas į dvi dalis – mažesniąją, dujoms įpilti, bei didesniąją – kontrabandai slėpti.

Apžiūrėjus mersedeso benzino baką taip pat aptikta analogiškai suvirinta slėptuvė. Į ją cigaretės buvo sudedamos atplėšus automobilio bagažinės šone esančius apdailos pamušalus.

Abiejų slėptuvių angos buvo užteptos ir užglaistytos juodos spalvos dažais. Iš jų pasieniečiai ištraukė 1150 pakelių cigarečių „Saint George Lights” ir „Prima”. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos Rusijos pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Skirtingai nuo neretai pasitaikančių atvejų, kai pasieniečiai randa cigaretes tik dujų balionuose, o automobilis varomas benzinu arba atvirkščiai, šįkart kontrabandininkai įsigudrino slėptuves įrengti abiejose talpyklose. Manoma, kad siekiant nesukelti pasieniečių įtarimų, automobilis buvo pritaikytas važiuoti tiek varomas benzinu, tiek dujomis.

Mersedesą vairavęs devyniolikmetis Švenčionių rajono gyventojas pasieniečiams teisinosi nieko nežinąs nei apie įrengtas slėptuves, nei apie gabentas cigaretes.

Dėl neteisėto akcizu apmokestinamų prekių gabenimo VSAT Ignalinos rinktinės Zarasų užkardoje pradėta administracinė teisena.

Po apklausos švenčioniškis paleistas, automobilis saugomas Zarasų užkardoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.