Šiaulių tardymo izoliatoriuje naktimis „sninga” mobiliaisiais telefonais

Draudžiamais daiktais, pirmiausia – kvaišalais ir mobiliaisiais telefonais Šiaulių tardymo izoliatoriaus klientus mėginantys aprūpinti jų bičiuliai intensyviai ieško naujų „tiekimo” kanalų. Senuosius vieną po kito sėkmingai uždarinėja šios įstaigos pareigūnai.
Per dvi praėjusio savaitgalio dienas tardymo izoliatoriaus pareigūnai aptiko tris į teritoriją įmestus paketus su mobiliojo ryšio telefonais.
Per tvorą iš gatvės atskrieję paketai turėjo ne itin ilgas siūlo „uodegas”. Pareigūnai kol kas nesiryžta atsakyti, kokiu būdu kamerose su grotuotais langais laikomi suimtieji tikėjosi šiuos paketus „sužvejoti”.
Vasario 17-osios vakare, apie pusę aštuntos, buvo aptiktas pirmasis paketas, apie devintą valandą – antrasis. Viename rastas telefonas „Siemens C45”, kitame – „Samsung” su išankstinio mokėjimo SIM kortele „Labas”.
Vasario 19-osios naktį, apie penktą valandą, pareigūnai surado dar vieną paketą, šįsyk su mobiliuoju telefonu „Motorola TalkAbout”.
Originalus draudžiamų daiktų „transportavimo” būdas Šiaulių tardymo izoliatoriuje klestėjo iki 2004-ųjų rugsėjo, kai suimtųjų gyvenamojo namo langai buvo uždengti vielos tinklu. Ši kliūtis turėjo apsaugoti nuo kamerose gyvenančių „šaulių”, kurie sumeistrautais „harpūnais” (specialia šaudykle) pro langą į gatvę šaudydavo medines ar popierines strėles su prie jos pririštu tvirtu siūlu. Anapus tvoros laukiantys suimtųjų bičiuliai prie siūlo pririšdavo iš anksto parengtą paketą su „dovanėlėmis”. Tuomet likdavo jį įsitraukti į kamerą. Bet ir sumontavus tinklą tardymo izoliatoriaus klientai įsigudrindavo jį praardyti.
Tačiau pastaruoju metu vietinius „šaulius” galutinai sutramdė nuolat, dieną ir naktį, gatvėje palei įstaigos tvorą patruliuojantys įkalinimo įstaigos pareigūnai.
Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atlieka areštu nubausti vyrai, taip pat laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu. Šiuo metu įstaigoje yra apie pusseptinto šimto tokių asmenų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.