Smulkaus verslo reikalavimai biurams didėja

Smulkiam ir vidutiniam verslui pagal šiuolaikinius standartus ir poreikius įrengtas biuras jau tapo būtinybe, o ne prabanga, teigia nekilnojamo turto rinkos ekspertai. Prognozuojama, jog naujų biurų paklausa didės, ir nedidelės įmonės juos pirks dar aktyviau.

Nekilnojamojo turto projektų vystytojos bendrovės „Eika” duomenimis, šiuo metu Vilniuje yra pastatyta apie 138 tūkst. kv. m B klasės biurų patalpų. 2006 m. pabaigoje šis skaičius turėtų išaugti iki 141 tūkst. kv.m. Pasak „Eikos” komercinių patalpų skyriaus vadovo Martyno Žibūdos, biurų paklausą didina augantys verslininkų reikalavimai.

„Kokybiškai įrengtas ir funkcionalus biuras šiandien vertinamas kaip viena svarbiausių efektyvaus darbo sąlygų, tad verslininkai reikalauja jų poreikius atitinkančių biurų”, – tvirtina M. Žibūda. Anot jo, kylantys kokybės reikalavimai kelia naujų biurų paklausą Vilniuje, tačiau „Eikos” ekspertas atkreipia dėmesį, jog norinčiųjų pirkti moderniai įrengtus biurus daugėja ir dėl palankių kreditavimo sąlygų.

Praeitą savaitę „Eika” pradėjo pardavinėti B klasės biurų ir prekybines patalpas Šiaurės miestelyje, Kubiliaus gatvėje. Bendrovės specialistai prognozuoja, jog pardavimo procesas ilgai neužsitęs – jau per pirmąsias dienas rezervuota beveik pusė visų biurų – 10 iš 21. „Eikos” verslo centre biuro kaina yra apie 5,4 tūkst. litų už 1 kv. m, o prekybinių patalpų – 8,1 tūkst. litų už 1 kv. m.

Daugiau nei dviejų tūkstančių kvadratinių metrų verslo centre įrengti visi biurams privalomi patogumai – oro vėdinimo ir šaldymo sistema, atskiri sanitariniai mazgai kiekviename biure, interneto ir telefono ryšys, po pastatu ir šalia jo įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės. Pridėtinės vertės suteikia ir patogus susisiekimas su miesto centru.

Lietuviško kapitalo bendrovė „Eika”, įkurta 1992 metais, šiuo metu valdo projektų daugiau nei už 500 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.