Žudikas gali grįžti namo

Prieš šventes Lietuvos apeliacinis teismas užvertė ilgai nagrinėtą advokato Ruslano Rožkovo nužudymo bei jo sūnaus Tachiro sužalojimo bylą.

Atlikus abiejų kaltininkų psichiatrines psichologines ekspertizes konstatuota, jog jie abu suvokė, ką darė. Bausmės kaltininkams nepasikeitė.

Tragedija Rožkovų namuose įvyko 2003 metų rugpjūčio 31-osios naktį. Jauniausias advokato sūnus Ruslanas pasamdė fiziškai stipresnį kaimyną, tada dar nepilnametį Artūrą Strakšį. Šis 28 smūgiais peiliu nužudė R.Rožkovą, 18 smūgių sunkiai sužalojo jo sūnų Tachirą.

R.Rožkovo sūnus už visos šeimos žudynių suplanavimą, nusikaltimo organizavimą, nepilnamečio įtraukimą į nusikaltimą buvo nuteistas kalėti 15 metų. Septyniolikmečiui Artūrui tada skirta 9 metų nelaisvės bausmė.

Griežtą nuosprendį apskundė nuteistųjų advokatai. Nusikaltimo organizatorius tvirtino taip pasielgęs, nes tėvas prie jo seksualiai priekabiavo ir net išnaudojo. Prašyta psichiatrinės psichologinės abiejų nuteistųjų ekspertizės. Teigta, kad tokį žiaurų nusikaltimą negalėjo suplanuoti ir įvykdyti sveiki žmonės. Po kelių mėnesių laukimo specialistai kategoriškai pareiškė, kad R.Rožkovas ir A.Strakšys iki nusikaltimo, jo metu ir vėliau buvo sveiki ir suvokė, ką darė.

Apeliaciniame teisme pasisakęs dar vienas Rožkovų sūnus Rustamas tikino niekada iš jauniausiojo brolio negirdėjęs jokio nusiskundimo ar bent užuominos apie netinkamą tėvo elgesį.

Šiemet rudenį A.Strakšys jau bus atlikęs trečdalį skirto kalinimo ir turės teisę prašyti jį atleisti nuo likusios dalies bausmės. Jeigu neturės galiojančių nuobaudų, rugsėjį A.Strakšys gali grįžti į Klaipėdą ir tęsti mokslą vidurinėje mokykloje.

Per tris mėnesius Apeliacinio teismo sprendimą galima apskųsti Aukščiausiajam teismui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.