Gargždiškiai turės savo „akropolį”

Greičiausiai jau netolimoje ateityje gargždiškiams nebereikės važinėti į Klaipėdos prekybos centrus. Atsirado investuotojų, kurie dar šiemet, jei pritars rajono Savivaldybės taryba, yra užsimoję pastatyti mieste net 20 tūkst. kvadratinių metrų ploto prekybos ir paslaugų kompleksą.

Šalia ketinama pastatyti ir gyvenamųjų namų kvartalą su septynaukščiu biurų pastatu (iš viso 30 tūkst. kv.m). Bendra projekto vertė – 100 mln. litų. Tokio prekybos ir pramogų komplekso neturi nė vienas Gargždų dydžio šalies miestas.

Buvusioje ganykloje – naujas kvartalas

Naująjį kvartalą su visa infrastruktūra investuotojai – UAB „Pamario namas” – ketina įrengti iš privačių asmenų įsigytame 8,16 ha žemės sklype Dariaus ir Girėno gatvės pabaigoje. Pastatai išsidėstytų link miesto pramonės rajono šalia naujai nutiestos Karaliaus Mindaugo gatvės. Šioje pievoje gargždiškiai nuo neatmenamų laikų ganė gyvulius. Savivaldybės administracijoje šį projektą pristatęs UAB „Pamario namas” direktorius Vytautas Narbutas įsitikinęs, kad šis mažasis „akropolis” išspręs daug miesto problemų tiek paslaugų, tiek pramogų požiūriais.

„Kai gimė sumanymas Gargžduose įgyvendinti tokį projektą, skeptikai mus atkalbinėjo: tai miręs miestas, čia niekas nevyksta, nėra rinkos pramogoms. Atlikome galimybių studiją, tyrėme gyventojų, ypač jaunimo, nuomones. Ir nusprendėme surizikuoti – imtis šio projekto”, – sakė V. Narbutas. Taigi naujajame pramogų komplekse numatoma įrengti tai, ko Gargždų miestas dar neturi: net 50 metrų ilgio 4 takelių baseiną (150 žiūrovų vietų) su pirtimis, boulingą, visus metus veikiančią ledo areną, fitneso sporto salę, 500-800 vietų jaunimo laisvalaikio užimtumo centrą su interneto kavine ir naktiniu klubu ir kt.

Norinčių įsikurti 7 aukštų biurų pastate, anot V. Narbuto, jau dabar yra: pirmąjį aukštą užsisakė vienas bankas, domisi ir miesto verslininkai – iš centro persikraustyti žada vienas grožio salonas. Manoma, kad čia panorės įsikurti ir daugiau įstaigų, paslaugų teikėjų, kurie šiuo metu dirba ne itin patogiose tiek darbui, tiek klientams aptarnauti patalpose. Naujajame kvartale bus įrengta net 900 vietų automobiliams – tokiu būdu gerokai sumažės transporto srautai miesto centre.

Jei rajono Savivaldybės taryba pritars šiam projektui, pasak V. Narbuto, jau pavasarį prasidėtų prekybos ir pramogų centro statyba, planuojant jo atidarymą ateinančioms Kalėdoms. Gyvenamųjų namų statybą (trijų šešiaaukščių, dviejų penkiaaukščių, trijų keturaukščių) su požeminiais garažais numatoma pradėti kitais metais ir su visos infrastruktūros įrengimu užbaigti po dvejų ar trejų metų.

Pramogoms reikės paramos

Siūlydami Gargždams naują pramogų kompleksą, investuotojai neslepia laukiantys iš Savivaldybės tam tikrų garantijų, kurias rengiamasi apsvarstyti artimiausiu metu pateikus komercinį pasiūlymą.

„Ledo arena ir baseinas yra brangūs objektai, todėl mes turime žinoti, ar jie reikalingi miesto ir rajono gyventojams”, – sakė „Pamario namo” direktorius V. Narbutas. Kitaip tariant, investuotojams prieš statybas būtina žinoti, ar jie sulauks tam tikros paramos iš Savivaldybės per įvairias programas ar įkurtas viešąsias įstaigas, kad atsipirktų investicijos. UAB „Pamario namas” neketina užsiimti šiame komplekse jokia veikla, jie tik nuomos patalpas. Bendrovės direktorius Vytautas Narbutas kol kas neatskleidė, kokia prekybos kompanija ketina nuomotis prekybos centrą.

„Šiuo metu vyksta derybos su visomis didžiausiomis prekybos bendrovėmis”, – sakė V. Narbutas. Tačiau jis paragino gargždiškius jau dabar galvoti naujajam miesto kvartalui pavadinimą, nes numatoma skelbti konkursą, kurio nugalėtojui teks solidus prizas – automobilis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.