Netikėta delfinės mirtis sukrėtė Jūrų muziejų

Lietuvos jūrų muziejus neteko augintinio. Vasario 14-ąją netikėtai nugaišo Juodosios jūros afalina Nika.

Pasak muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Nikos Puteikienės, Lietuvos veterinarijos akademijoje Kaune atlikus skrodimą, rasta sinusų uždegimo židinių. Galutinė mirties priežastis bus patikslinta atlikus detalesnius mikrobiologinius ir histologinius tyrimus.

„Delfinai, kaip ir žmonės, šaltuoju metų periodu dažnai serga viršutinių kvėpavimo takų ligomis. Tačiau pasaulyje nėra praktikos, kaip delfinui atlikti intervenciją ir praplauti sinusus, juk delfinai neturi nosies”, – pasakojo N. Puteikienė.

Delfinės negalavimo požymiai pradėjo ryškėti praėjusią savaitę. Nuo ketvirtadienio buvo taikoma antibiotikų terapija. Praėjusį savaitgalį Nika jau nedalyvavo pasirodymuose ir buvo apgyvendinta karantino baseine.

Pasak muziejaus veterinarijos gydytojo Žilvino Kleivos, jūros žinduolių sveikatos pokyčius labai sunku prognozuoti – jie savo negalavimų neišryškina. Delfinė Nika antradienio rytą dar suvalgė 3 kilogramus žuvies, tad atrodė, kad ji pasveiks. Deja, vakare ji nugaišo.

„Periodiškai tikriname delfinų sveikatą. Esame juos išmokę pagal komandą paduoti uodegos peleką, kad iš jos tyrimams būtų paimtas kraujas, bei iškvėpti orą, pagal kurį taip pat galima nustatyti augintinio būklę”, – pasakojo N. Puteikienė.

Pasak jos, į Klaipėdą prieš šešerius metus iš Juodosios jūros atkeliavusi delfinė Nika labai retai sirgdavo, buvo labai žvali ir mėgdavo bendrauti su aplinkiniais.

Paprastai delfinai gyvena 30-40 metų, tad 20-metės Nikos mirtis muziejaus darbuotojams buvo labai netikėta ir skaudi. Prieš pora metų Jūrų muziejuje taip pat nugaišo delfinė, tačiau ji buvo jau labai sena ir sunkiai sirgo.

Dabar muziejuje gyvena 8 delfinai, du iš jų gimė pernai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Netikėta delfinės mirtis sukrėtė Jūrų muziejų"

  1. cat

    VARGŠĖ 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

  2. Gabriele

    Vargsai delfinai

  3. GAX

    LABAI FAINI DELFINAI NORECAU TUETI PATI VIENA DELFINA. 😮

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.