Turistai atplauktų upėmis

Klaipėdos politikai turės apsispręsti, ar pritarti savivaldybės administracijos dalyvavimui lenkų pasiūlytame projekte partnerio teisėmis.

Lenkai pasiūlė klaipėdiečiams kartu teikti paraišką projektui „Vandens kelio Berlynas – Kaliningradas – Klaipėda turizmo infrastruktūra Tčeve ir Klaipėdoje”. Šis projektas būtų finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo ir TACIS bendradarbiavimo abipus sienos programos.

Projekto tikslas – padidinti vandens kelio Berlynas – Kaliningradas – Klaipėda patrauklumą turistams. Manoma, kad upių uostų įrengimas Tčeve ir Klaipėdoje padidins tokių turistinių produktų, kaip plaukiojimas, vandens susisiekimas, transportavimas ir vandens sportas, pasiūlą.

Tčevo mieste prie Vyslos upės numatyta pastatyti 350 kvadratinių metrų ploto plaukiojimo ir keleivių prieplauką, kur numatytos vietos keleiviniams upių laivams bei motorinėms valtims ir jachtoms.

Klaipėdoje būtų atlikta Danės upės nuo Biržos tilto iki Tauralaukio bei šalia esančių teritorijų galimybių studija, parengti reikalingi detalieji planai ir bent vienas upės prieplaukos techninis projektas.

Bendra projekto vertė 1,3 mln. eurų (4,6 mln. litų).

Jeigu klaipėdiečiai apsispręstų dalyvauti projekte, savivaldybė turėtų padengti 25 proc. Klaipėdos miestui numatytų lėšų – 137,5 tūkst. eurų. Iš europinių fondų planuojama gauti nauda siektų 412,6 tūkst. eurų.

Savivaldybės Strateginio planavimo ir monitoringo skyriaus vedėja Inga Steponavičienė Ekonomikos ir finansų komiteto narius įtikino, kad šio projekto dėka Klaipėdai pavyktų išspręsti daug klausimų. Tarp jų – ir tuos, kurie dėl lėšų stygiaus nebuvo įtraukti į trejų metų miesto veiklos planą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.