Žmonės nori būti tvarkingi

Švenčių dienomis ir besikeičiant sezonui padaugėja norinčių atnaujinti savo garderobą, ne tik įsigyti naują drabužį, bet ir pataisyti – siaurinti ar pailginti senąjį.

Siuvėjai teigia, kad ši paslauga labai populiari, nes klientams rūpi atrodyti tvarkingai. Klientai atneša taisyti ir naujus, ir dėvėtus drabužius, prašo profesionalų įsiūti užtrauktukus, sagas, atnaujinti siūles, patrumpinti ar pailginti atskiras drabužio detales.

Daug kas perka naują drabužį vien dėl patikusio audinio, kad vėliau iš jo pasisiūtų naują apdarą. Vienos siuvimo ateljė Šaulių gatvėje direktorė Dalia Zagnoj sakė, kad neseniai studentė atėjo prašyti iš suknelės pasiūti sijoną. Mergina už 70 litų įsigijo satino suknelę prekybos centre tik dėl patikusio audinio. Ji norėjo turėti kaip tik tokios spalvos „gode” fasono satino sijoną. Ateljė meistrė išpildė merginos norą. Iš suknelės pasiūti sijoną kainavo 27 litus.

Šioje ateljė taikoma nuolaida studentams. Paslauga būtų brangesnė, mat vien išardyti gaminį kainuoja per 10 litų, su nuolaida – tik 2 litus.

Daug klientų atneša taisyti drabužį, kurį įsigijo pagal užsakymą iš katalogo. Dažniausia drabužis atsiunčiamas ne to dydžio, kurio buvo prašoma.

Nemažai žmonių atneša dėvėtų prekių parduotuvėse pirktus drabužius – patiko fasonas, audinys, spalva, tačiau tenka persiūti yrančias siūles, sagas, užtrauktukus.

Pasak D.Zagnoj, yra tekę net iš užuolaidos, įsigytos dėvėtų prekių parduotuvėje, pasiūti prabangią suknelę.

Drabužių taisymo paslaugų ateljė įkainis yra nuo 10 ir 80 litų. Tiek tektų mokėti, jei reikėtų persiūti visą gaminį.

Pasak D.Zagnoj, savo drabužiais itin rūpinasi vyrai. Dažniausia jie prašo pailginti naujai įsigyto švarko rankoves arba persiūti pamėgtų, jau seniai nešiojamų kelnių užpakalinę siūlę. Moterys, keičiantis sezonui, susirūpina sijonų ilgiu – vienos nori juos trumpinti, kitos – ilginti.

Kai kuriose ateljė sulaukiama pageidavimų taisyti ir apatinį trikotažą – liemenėles ir net trumpikes. Dažnai moterys, įsigijusios pikantišką liemenėlę, namuose apsižiūri: ne tas dydis.

Tačiau trikotažo ar kitos medžiagos apatinius taisyti ryžtasi retas siuvėjas. Geriau jau iš karto išsirinkti tai, kas ne tik patinka, tinka, bet ir „atitinka”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.