Iš pasimatymo – į mirtiną pavojų

Kentė didžiulius skausmus

Telšių rajone – kraupi drama. Užvakar du dideli šunys beveik dvi valandas draskė šešiolikmetę – liaudavosi tik tada, kai laižydavo jos kraują.

Į Telšių ligoninę mergina pateko ištikta šoko, netekusi daug kraujo ir negalinti ištarti nė žodžio.

Šunys buvo sudraskę įvairias kūno vietas, net atvožę skalpą.

Vakar mergina kentė didžiulius skausmus, per rankos bei galvos tvarsčius dar sunkėsi kraujas.

Sustojo, tačiau buvo pargriauta

Luokėje gyvenanti šešiolikmetė užsibuvo pas draugą Jonaičių kaime. Į namus mergina viena išėjo paryčiais, apie 4 valandą.

Nepilnametė buvo pusiaukelėje, kai iš pakelės sodybos jos link ėmė lėkti du didžiuliai šunys.

Suvokdama, kad vis tiek nepabėgs, mergina sukaupė visą drąsą ir sustojo. Bet šunys vis tiek lodami puolė ją ir pargriovė ant žemės.

„Gyniausi kaip galėjau, dengiausi veidą rankomis. Vienas šuo sugriebė mane už galvos, o kitas suleido dantis į ranką.

Kiekvienas jų tempė į priešingas puses, – apie patirtą siaubą „Lietuvos rytui” ligoninėje pasakojo šešiolikmetė. – Šaukiausi pagalbos, tačiau manęs niekas negirdėjo, nors sodyba, kurioje laikomi tie šunys, buvo visai čia pat.

Šunys draskė ir niekur nesitraukė. Po kiek laiko pajutau, kad ėmė stingti rankos ir kojos, kad darosi silpna ir nebegaliu šaukti. Buvau visiškai išsekusi, nes jie mane ant žemės draskė ir tampė gal dvi valandas.

Vienu metu pajutau, kad visiškai nebegaliu pajudėti. Tada kandžiotis nustojo ir šunys. Jie aprimo, nes laižė mano kraują”.

Išgelbėjo mašinos šviesos

Kai jėgų netekusi šešiolikmetė jau nebesipriešino ir nebešaukė pagalbos, kelyje pasirodė atvažiuojančio automobilio šviesos. Joms priartėjus šunys nubėgo.

Sukaupusi paskutines jėgas nepilnametė pakėlė galvą ir sveikesne ranka ėmė mojuoti.

Automobilis sustojo. Pamatę, kas atsitiko, juo važiavę žmonės vargais negalais prisibeldė agresyvių šunų šeimininkams ir paprašė iškviesti medikus. Nelaukdami, kol atvyks greitoji pagalbą, jie nutarė patys vežti merginą į Telšius.

Pakeliui jie sustabdė į nelaimės vietą skubantį greitosios pagalbos automobilį.

Šiemet – antroji auka

Ši šešiolikmetė – šiemet jau antroji palaidų šunų auka Telšių rajone.

Sausio mėnesį šunų būrys užpuolė ir vos mirtinai nesudraskė 72 metų Dadotkų kaimo gyventojos.

Netekusi daug kraujo, sužalotu veidu ir akimis, nuplėšta galvos oda ir nesuvokianti, kaip išsivadavo, moteris beveik kilometrą atėjo prašyti pagalbos į Nevarėnų ambulatoriją.

Nukentėjusioji buvo nuvežta į Telšių ligoninę, o vėliau išgabenta į Kauno klinikas. Šunų padarytos žaizdos ir patirtas šokas garbaus amžiaus moteriai buvo sukėlęs pavojų gyvybei.

Palaidi šunys – problema

Palaidų šunų žalojami vaikai ir suaugusieji Telšių rajone – ne retenybė.

Pernai šiame rajone žmones apdraskė ir sužalojo 81 gyvūnas. Vien Telšių mieste žmones sužalojo 47 palaidi šunys. Dešimt jų buvo agresyvių veislių arba jų mišrūnai.

Visi šie gyvūnai nebuvo registruoti savivaldybės nustatyta tvarka, šeimininkai neturi leidimų laikyti ypač agresyvių ir pavojingų žmogaus gyvybei veislių šunis.

Šunų kaime ir mieste laikymo tvarkai prižiūrėti Telšių savivaldybė samdo privačią įmonę, tačiau jos veikla Telšių apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nėra patenkinta.

Rajono valdžia pripažįsta, kad šunys jau tampa viso rajono problema, tačiau jai spręsti nerandama būdų.

Veterinarijos specialistai baiminasi, kad artinantis rujos metui neskiepijami ir valkataujantys šunys gali mirtinai sužaloti ne vieną žmogų bei tapti pasiutligės platintojais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.