Vis daugiau Lietuvos įmonių domisi NATO konkursais

Geodizinius ir topografinius darbus atliekanti UAB „Aerogeodezijos institutas” įtraukta į potencialių NATO konkurso dalyvių sąrašą, o elektronikos ir inžinerijos įmonei UAB „Fima” išduota patikimumo deklaracija, kuri bendrovei suteiks teisę dalyvauti tarptautiniame skaitmeninių trumpo nuotolių radiorelinių sistemų pirkimo konkurse. Tokį sprendimą priėmė Ūkio ministerijoje pirmadienį posėdžiavusi tarpžinybinė komisija, vertinanti NATO pirkimuose norinčias dalyvauti įmones.

Šiuo metu į potencialių NATO konkursų dalyvių sąrašą yra įtraukta 40 Lietuvos įmonių. Iš jų 8 dirba informacinių technologijų srityje, 6 – statybų ir remonto srityje, 5 – tekstilės srityje, 6 – elektronikos prietaisų gamybos srityje, 3 – apsaugos paslaugų teikimo srityje, 12 – kitose veiklos srityse. 6 bendrovės yra gavusios patikimumo deklaraciją, tačiau tokios deklaracijos galioja tik konkrečiam konkursui, kuriam jos buvo išduotos.

Bendrovės, kurios norėtų būti įtrauktos į potencialių NATO konkursų dalyvių sąrašą, prašymus turėtų pateikti Ūkio ministerijai. Dokumentų pristatymas nėra ribojamas jokiu terminu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.