Latviai klaipėdiečio į finalą nepraleido

Klaipėdiečiui atlikėjui Amberlaifui savo daina „Day or night” nepavyko sužavėti latvių: po žiūrovų balsavimo duetu su Latvijos lenke Ana Polanski dainavęs atlikėjas nepateko į „Eurovizijos” konkurso Latvijos nacionalinės atrankos finalą.

Gali būti, kad lietuviškosios „Eurovizijos” pusfinalyje Amberis taip ir nepasirodys – po nesėkmės Latvijoje jį ir jo prodiuserius apniko abejonės, ar atlikėjui apskritai verta gaišti laiką šiame konkurse.

Triumfavo Dž. Mei

Iš anksto nufilmuotą antrojo pusfinalio koncerto įrašą Latvijos televizijos žiūrovai išvydo šeštadienio vakarą. Daugiausia žiūrovų balsų pelnė ir pirmuoju numeriu kelialapį į finalą iškovojo latvė Dženi Mei (Jenny May) su daina „I’m alone”. Antrą vietą latviai skyrė grupės „H20” dainai „You say that kissin’ is good”, trečiąją – atlikėjai Ellai ir jos kūriniui „Heaven in your eyes”. Žiūrovų bei vertinimo komisijos, kurioje buvo maestro Raimondas Paulas bei prieš kelerius metus „Eurovizijos” konkurse triumfavusi Marija Naumova, nuomonės išsiskyrė – komisija pirmąją vietą skyrė grupei „Gain Fast” ir dainai „Last goodbye”.

1988 žiūrovų balsus pelniusi Dž. Mei – tai ta pati dainininkė, su kuria Amberlaifas ir ketino dalyvauti Latvijos atrankoje, bet, pasikeitus aplinkybėms, susirado naują porininkę. Šiems planams sukliudė tai, kad Dž. Mei, kuri „Eurovizijos” atrankoje dalyvavo ir kaip savarankiška atlikėja, ir Amberlaifas pateko į vieną pusfinalį. Amberlaifui nutarta greitai surasti kitą porininkę, nes nuspręsta, kad jųdviejų duetas būtų nenaudingas abiem atlikėjams. Prodiuseris Gintaras Bendžius sakė, kad gerbėjai gali nebesusigaudyti, kaip balsuoti.

Vakar G. Bendžius mūsų dienraščiui sakė, jog nepaisant balsavimo rezultatų, jie yra patenkinti bendradarbiavimu su naująja Amberio porininke A. Polanski. Prodiuseris pažymėjo, kad abu atlikėjai yra labai panašūs – tiek muzikos stiliumi, tiek pasaulėžiūra. Tačiau G. Bendžius pripažįsta, kad galbūt su Dž. Mei Amberio pasirodymas būtų sulaukęs didesnio žiūrovų atgarsio. Vis dėlto prodiuseris pabrėžia, kad sprendimas dalyvauti su kita atlikėja nebuvo vienšalis. „Tai priklausė ir nuo Dž. Mei stovyklos pozicijos”, – teigė G. Bendžius.

Svarsto, ar dalyvauti

G. Bendžius neslepia, kad jį Latvijos atrankos balsavimo rezultatai nuvylė.

„Kita vertus, „Eurovizija” nėra Amberio tikslas – jis dalyvauja tam, kad populiarintų savo stilių ir muziką. Be abejo, Amberio stilius nėra „eurovizinis”. Tačiau jei šiame konkurse ir yra muzikos, tai tikrai labai mažai. Čia sėkmę lemia visai kiti dalykai”, – kalbėjo atlikėjo prodiuseris.

G. Bendžius priminė, kad daugybė rimtų atlikėjų ignoruoja „Euroviziją”. Prie jų galbūt prisijungs ir Amberlaifas.

„Rimtai galvojame, ar dalyvavimas „Eurovizijoje” nėra klaida”, – neslėpė G. Bendžius.

Amberlaifo pasirodymas su ta pačia daina „Day or night” Lietuvos nacionalinėje atrankoje numatytas vasario 25 dieną. Atlikėjas yra skelbęs, kad atrankoje žada išlikti savimi ir ruošiasi pasirodyti su grupe. Vis dėlto klaipėdiečio dalyvavimas lietuviškojoje „Eurovizijoje” pakibo ore. Anot G. Bendžiaus, sėkmę atrankose lemia atsitiktinumai ar juodosios technologijos. Tad, galimas daiktas, Amberis iš atrankos pasitrauks. Galutinį savo sprendimą atlikėjas paskelbs dar šią savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.