Pabėgę areštantų laisvė truko neilgai

Tauragės rajono policijos komisariate dėl dviejų įtariamųjų pabėgimo atliekamas tarnybinis patikrinimas. Areštantai, pasinaudoję vieno pareigūno aplaidumu, paspruko iš komisariato kiemo. Tiesa, jau po kelių valandų jie vėl sėdėjo kamerose.

Pabėgimas įvyko užvakar, apie 13.25 val., kai du vaikinai – dėl plėšimo suimtas Darius Vaičys (gim. 1983 m.) bei paauglio prievartavimu įtariamas Tomas Zaleckis (gim. 1988 m.), išvesti pasivaikščioti į areštinės kiemą, paspruko nuo juos prižiūrėjusio postinio Gintauto Poškos.

Manoma, jog būtent dėl šio pareigūno aplaidumo areštantai sugebėjo atsidaryti aptvarą, patekti ant areštinės stogo ir pasprukti nuo jo nušokus į kaimyninių daugiabučių namų kiemą.

Tiesa, laisvė bėgliams pasirodė nesanti labai svarbi. Jau apie šeštą valandą vakaro Joniškės kaimo apylinkėse esančiuose soduose, nuo Tauragės nutolusiuose per keletą kilometrų, buvo sulaikytas T. Zaleckis. Teigiama, jog jis pasidavė įkalbėtas artimųjų – bėglys pats nurodė pareigūnams savo buvimo vietą.

Dar po trijų valandų į areštinę sugrįžo ir D. Vaičys – jis irgi pats pasidavė policininkams, greičiausiai supratęs, kad nepavyks pasprukti iš pareigūnų blokuoto miesto. Iškart po pabėgimo Tauragės policija buvo užtvėrusi pagrindinius rajono bei miesto kelius, tikrino kiekvieną pravažiuojantį automobilį. Paieškoje dalyvavo beveik 100 pareigūnų.

Dėl sekmadienio incidento buvo pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas, bet ir tarnybinis patikrinimas. Tauragės rajono PK viršininkas Algirdas Meiženis jau pripažino, jog jo pavaldiniai padarė pažeidimų.

Pareigūnai tirs šiuo metu nuo pareigų nušalinto postinio G. Poškos veiksmus – bus bandoma nustatyti, kodėl jis pasivaikščioti išvestus areštantus prižiūrėjo vienas, nors tai prieštarauja instrukcijoms. Beje, nepatvirtintais duomenimis, bėglius pražiopsojęs policininkas dar bandė juos vytis, tačiau nė vieno jų pagauti nesugebėjo.

Atsakomybė gresia ne tik postiniui. Už pabėgimą D. Vaičys ir T. Zaleckis gali sulaukti iki trejų metų nelaisvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.