Kaip į „Norfos mažmenos” prekybos centrus pateko braškinis jogurtas su stiklo dalelėmis?

Praėjusio ketvirtadienio, vasario 9-osios, popietę Alytaus apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba iš Centrinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos gavo pranešimą, kad Vokietijos firmos „Bauer” pagamintame braškiniame jogurte rasta stiklo dalelių. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie tai informuota per Europos Sąjungos skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistemą RASFF.
„Bauer” firmos 10 proc. riebumo braškinio jogurto su stiklo dalelėmis buvo aptikta Vokietijos prekybos tinkluose, ir šios šalies maisto kontrolę vykdančios institucijos informaciją apie šią prekę pateikė RASFF.
Išsiaiškinta, kad į Lietuvą šio jogurto atsivežė Vilniaus uždaroji akcinė bendrovė „Rivona”, turinti savo padalinį Alytuje, buvusios Alytaus pieninės patalpose. Iš čia jo buvo išvežta į daugiau kaip šimtą „Norfos mažmenos” prekybos tinklų, kurių du yra mūsų mieste.
Alytaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai nustatė, kad „Rivonos” sandėlyje Alytuje buvo gauta 2 tūkst. 880 indelių po 150 gramų „Bauer” firmos pagamino braškinio jogurto, kuriame galėjo būti stiklų. Patikrinus sandėlyje rasta 1 tūkst. 940 indelių tokio jogurto, o 940 indelių jau buvo išvežti į „Norfos mažmenos” parduotuves.

Išimta iš prekybos

„Rivonai” nurodyta nesaugų produktą išimti iš rinkos, o gautą iš prekybininkų ir dar esantį sandėlyje grąžinti gamintojui arba sunaikinti.
Bendrovės Alytaus padalinio vadovas Gediminas Lingys Alytaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkui Romui Černiui pranešė, kad „Bauer” firmos braškinis jogurtas iš sandėlių nebesiunčiamas į prekybos tinklus, šiems duotas nurodymas pašalinti iš prekybos dar neparduotą.
Vokietijos kompetentingų institucijų atstovų teigimu, stiklo dalelių į jogurtą galėjo patekti tik su braškių džemu, sudužus šio džemo indeliui.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pataria šio jogurto nusipirkusiesiems jo nevartoti, grąžinti į prekybos centrus kartu su pirkimo čekiu, tik vargu ar pirkėjai juos išsaugojo.
Alytaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko R.Černiaus teigimu, „Bauer” firma patirs nemažų nuostolių, nes minėtas braškinis jogurtas buvo pardavinėjamas daugelyje Europos Sąjungos šalių, o už produktų kokybę atsako gamintojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.