Bankas „NORD/LB Lietuva” sėkmingai išplatino dar dvi obligacijų emisijas

Vienas iš aktyviausių Lietuvos skolos vertybinių popierių rinkos dalyvių – bankas ,,NORD/LB Lietuva” – anksčiau numatyto termino baigė platinti eurais denominuotą 10,35 mln. litų nominalios vertės obligacijų emisiją, kurios pelningumas susietas su įmonių akcijų indeksais trijose labiausiai išsivysčiusiose pasaulio ekonomikose – JAV S&P 500, Japonijos NIKKEI 225 Stock Average ir Vakarų Europos Dow Jones STOXX 50.

Vasario 13 d. bankas taip pat sėkmingai išplatino papildomą eurais denominuotą 5,17 mln. litų nominalios vertės obligacijų emisiją, kurios pelningumas susietas su Rusijos RDX ir Centrinės Europos CECE įmonių akcijų kainų indeksais. Pirmoji tokių pat trejų metų trukmės 10,35 mln. litų nominalios vertės eurais denominuotų obligacijų emisija, kurių investicijų grąža labiausiai priklauso nuo Rusijos naftos ir dujų įmonių, o taip pat ir Lenkijos, Čekijos ir Vengrijos bankininkystės bei telekomunikacijų sektorių veiklos rezultatų, buvo pilnai išplatinta vasario 7 dieną.

Sausio mėnesį išleidžiant šias obligacijas buvo planuojama, kad vertybinių popierių investuotojai jų galės įsigyti iki kovo 2 dienos. Abiejų emisijų vertybinių popierių turėtojams „NORD/LB Lietuva” suteikia garantiją, kad indekso vertei nukritus žemiau už pradinę vertę, išpirkimo metu bankas išmokės visą nominalią investuotą sumą.

„Vien šiemet bankas „NORD/LB Lietuva” sėkmingai išplatino penkias su akcijų kainų indeksais susietas obligacijų emisijas, kurių bendra nominali vertė jau viršijo 60 milijonų litų. Mus džiugina, kad pasiūlą viršijanti obligacijų paklausa ne tik demonstruoja investuotojų pasitikėjimą banku „NORD/LB Lietuva”, bet ir aiškiai rodo, kad bankas sugebėjo pasiūlyti rinkai patrauklią alternatyvą terminuotiems indėliams, sudarydamas klientams galimybę racionaliai diversifikuoti savo investicijų riziką,” – sakė dr. Vygintas Bubnys, banko „NORD/LB Lietuva” valdybos pirmininko ir prezidento pavaduotojas, atsakingas už investicinę bankininkystę.

Obligacijų, susietų su JAV S&P 500, Japonijos NIKKEI 225 Stock Average ir Vakarų Europos Dow Jones STOXX 50 akcijų kainų indeksais, leidybos sąlygos numato, kad visas apskaičiuotasis indekso prieaugis atiteks investuotojui. Vertybinių popierių, susietų su Rusijos RDX ir Centrinės Europos CECE įmonių akcijų kainų indeksais, emisijos sąlygos numato, kad investuotojams atiteks pusė apskaičiuotojo indekso prieaugio.
Šių emisijų vertybiniai popieriai bus išperkami 2009 m. kovo 6 dieną.

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch Ratings” bankui „NORD/LB Lietuva” yra suteikusi

ilgalaikio skolinimosi reitingą A-, trumpalaikio skolinimosi reitingą F2 ir paramos reitingą 1. Vasario pradžioje ši reitingų agentūra, įvertinusi banko „NORD/LB Lietuva” pažangą, pagerino vieno didžiausių šalies bankų ilgalaikio skolinimosi perspektyvą nuo stabilios iki teigiamos ir suteikė aukštesnį individualų reitingą D (buvo D/E).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.