Braškiniame jogurte „Bauer” iš Vokietijos – stiklo dalelės

2006 vasario 9 dieną Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba skubiųjų pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą, kad jogurte su braškėmis, pagamintame Vokietijoje „Bauer” firmoje, rasta stiklo dalelių.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Rizikos ir kokybės valdymo skyriaus vedėjo Rolano Kliučinsko, 2880 vienetų, 10 % riebumo braškinio jogurto, 150 gramų talpos indelių iš firmos „Bauer” (Vokietija) įsivežė UAB „Rivona”.

„Atliekant patikrinimą nustatyta, kad šio jogurto likutis sandėlyje yra 1940 indelių. Imtasi skubių veiksmų, šio jogurto su braškėmis likučio realizacijai sustabdyti, o rinkoje esantis nesaugus jogurtas išimamas iš „Norfa” prekybos tinklo 109 parduotuvių”, – sakė R.Kliučinskas.

Be to, Vokietijos įmonė gamintoja „Bauer” susirūpinusi vartotojų saugumu, pati informavo UAB „Rivona” dėl nesaugaus jogurto su braškėmis išėmimo iš rinkos.

Jogurtas, neatitinkantis saugos reikalavimų bus sunaikintas ar sugrąžintas gamintojui J. Bauer GmbH & Co. KG, Molkerei-Bauer-Atr. 1-10, D-83512 Wasserburg/ INN, Vokietijoje.

Vokietijos kompetentingų institucijų atstovų teigimu, stiklo dalelės į jogurtą patekti galėjo tik su braškių džemu, kuris pagamintas Adolf’o Darb’o AG, Am Rain 273, A-6135 Stan/Tirol, Austrijoje. Šis braškių džemas buvo naudojamas jogurtui gaminti. Dėl vartotojų saugumo Vokietija rekomendavo išimti iš prekybos visus gaminius, kuriems buvo panaudotas šis braškių džemas.

Tyrimas tęsiamas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pataria šį jogurtą nusipirkusiems jo nevartoti ir grąžinti į prekybos centrą su pirkimo čekiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.