Įgriso V.Uspaskicho pasakos

Susitikimo dalyvė pratrūko

Viešėdamas Krekenavoje Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas vietoj audringų plojimų sulaukė nemalonių klausimų.

Susirinkusieji Darbo partijos lyderį spaudė prie sienos reikalaudami paaiškinti, kodėl algos Krekenavos agrofirmoje mokami vokuose, kodėl apgaudinėjami įmonės smulkieji akcininkai.

Šeštadienio vakarą trijų šimtų vietų Krekenavos kultūros centro salė buvo pilnutėlė. Tačiau į susitikimą su V.Uspaskichu atėję žmonės kikenti iš politiko pokštų nebuvo nusiteikę.

Po keliolika minučių trukusių pagyrų apie Darbo partijos nuveiktus darbus, kurių esą niekaip nepastebi žiniasklaida, V.Uspaskichą netikėtai pertraukė pirmoje eilėje sėdinti moteris.

„Ką tu nusišneki, Viktorai”, – sušuko atsistojusi krekenaviškė Dalia Budrevičienė, Krekenavos agrofirmoje dirbanti mėsos sūdytoja.

Emocingai į politiko kalbą sureagavusią moterį nutildė ir pasodino prišokęs juodu kostiumu vilkintis vyras, ant švarko atlapo prisisegęs kortelę su užrašu „organizatorius Vytautas”.

Bet užčiaupti burnų buvusiems ir esamiems Krekenavos agrofirmos darbuotojams tvarkdariai nepajėgė.

Į klausimus – pašaipūs atsakymai

Krekenaviškiai vis kilo iš vietų ir klausinėjo V.Uspaskicho, kodėl „Vikondos” koncernas apgaudinėjo Krekenavos agrofirmos smulkiuosius akcininkus, iš jų pusvelčiui supirkdamas akcijas tik po 30 centų.

„Reikėjo neparduoti. Tai ką, dabar apie Krekenavą šnekėsim?” – įžūliu tonu ir neslėpdamas susierzinimo atrėžė „Vikondos” koncerno steigėjas.

Bet atsakyti į nemalonius klausimus apie agrofirmą V.Uspaskichui vis dėlto teko.

„Kiek dar laiko Krekenavos agrofirmos darbuotojams atlyginimus mokėsite vokeliuose? Taip ne tik apgaudinėjama valstybė, bet ir nukentės mūsų pensijos”, – raštu paklausė žmogus iš salės.

V.Uspaskicho atsakymas krekenaviškius tiesiog pribloškė.

„Jūs neimkite tų vokelių. Ir jeigu jau esate tokie sąžiningi, gavę algą nueikite į Mokesčių inspekciją, deklaruokite visas gautas pajamas ir sumokėkite valstybei mokesčius. Tada jūsų pensijos nenukentės”, – pareiškė sąžiningu verslininku ir politiku prisistatęs V.Uspaskichas.

Tvarkdariai elgėsi be skrupulų

V.Uspaskichą melagiu išvadinusi D.Budrevičienė su žurnalistais panoro pasikalbėti pasibaigus Darbo partijos atstovų susitikimui.

Kultūros centro vestibiulyje tarp dviejų žurnalistų sėdinčią moterį ėmė tildyti ir vyti lauk priėję V.Uspaskicho pasamdyti tvarkdariai.

Aukšti ir stambūs vyrai jautėsi kaip savo kieme. Į prašymus pasitraukti ir netrukdyti kalbėtis Darbo partijos tvarkdariai nereagavo. Jie pasitraukė į šalį tik tuomet, kai išvydo fotokorespondentą.

„Aš dirbau Krekenavoje barmene. Normaliai uždirbau, bet vyras man patarė ieškotis geresnio darbo.

Prieš pusantrų metų įsidarbinau Krekenavos agrofirmoje mėsos sūdytoja. Dabar mano oficiali alga – 260 litų. Dar apie 130 litų gaunu įdėtų į vokelį”, – pasitraukus apsaugininkams guodėsi D.Budrevičienė.

V.Adamkų vadino jaunu vyru

Susitikimo metu krekenaviškiai norėjo tiesiai iš V.Uspaskicho lūpų išgirsti, ką jis galvoja apie šalies vadovą Valdą Adamkų. Darbo partijos lyderis kelis kartus yra pasišaipęs iš V.Adamkaus amžiaus ir jo atminties.

Šįkart V.Uspaskichas buvo atsargesnis. „Ne man apie tai kalbėti. O kaip jums atrodo? – kreipėsi į susirinkusius, bet nesulaukė atsakymo. – Man jis atrodo jaunas. Kai atvažiuos pas jus prezidentas, jo paties to ir paklauskite”.

Nepriėmė kvietimo šokti

Krekenavos miestelyje ir kitose seniūnijos vietose iškabinti skelbimai kvietė ne tik susitikti su politikais, bet ir į po to vyksiantį grupės „Vairas” koncertą.

Žurnalisto prakalbinti žmonės neslėpė, jog labiau koncertas, o ne V.Uspaskichas juos priviliojo šeštadienio vakarą praleisti kultūros centre.

Po koncerto rajono žmonių laukė vaišėmis nukrauti stalai. Daugelis į susitikimą su Darbo partijos lyderiu atėjusiųjų gavo po storą dirbtinės odos viršeliais darbo knygą.

„Mes tik norime su jumis pašokti ir padainuoti”, – pasibaigus oficialiam susitikimui gražbyliavo Darbo partijos lyderis.

„Pašoksite su manimi?” – pašoko iš vietos Krekenavos agrofirmos mėsos sūdytoja D.Budrevičienė.

„Su jumis – ne”, – griežtai atsakė jį melagiu pavadinusiai moteriai V.Uspaskichas.

Rožės – iš saviškio rankų

Iš susitikimo dalyvių V.Uspaskichas gėlių negavo. Rožių puokštę jam įteikė tik Darbo partijos Panevėžio rajono skyriaus pirmininkas Vytautas Fadejevas.

V.Uspaskichą į Krekenavą atlydėjo ir kartu su juo scenoje sėdėjo keli Darbo partijai priklausantys valdžios atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

4 atsiliepimai į "Įgriso V.Uspaskicho pasakos"

  1. Vida

    Tai Budrienei tikriausiai gerai sumokejo
    „Kubiliukai” arba Zuoko hebra,o gal Prezidento zmones?
    Ka bedarytu Uspaskij vis negerai ir negerai.Bet lai kiekvienas savo nosies galiuka paciupineja.Kodel niekas jo geru darbu nemato?Juk toli grazu ne visi mes angelai…

  2. paršelis

    kad i voka duoda tai tikrai bet netukiom sumom.či suma tikrai juokinga.Kitais duomenimis ir oficialiai ir įvoka gaunama dauk daugiau.

  3. Zofija

    Paskaitai tokį straipsnį ir galvoji:Patys pasirašė,patys ir džiaugiasi.Duok Dieve,visiems,o ypač tiems,taip vaizdingai rašantiems,nors šimtąją dalį padaryti gero žmonėms tiek,kiek jo padarė gerb.Viktoras.Tokių žmonių,kurie viskame mato tik blogį-savotiškai gaila.

  4. geruolis

    viktoras nera nei kiek blogesnis,nei kiti musu politikai,tad zurnalistai-uzsiciaupkit.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.