Dailės mokykla sulaukė paauglystės amžiaus

Susirinkusieji į Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galeriją neskubėjo apžiūrinėti ten eksponuojamos parodos. Susėdę ant dažais išmargintų kėdžių, tikrų meno kūrinių, nekantriai laukė – tuoj prasidės gimtadienis. Jei gimtadienis – privalo būti daug dovanų ir didžiulis tortas su žvakutėmis, jei Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos gimtadienis – tai dar ir išraiškingas teatro studijos pasirodymas, karštas flamenkas bei meno kūrinių aukcionas.

Daugiau kaip šešiasdešimt mokyklą baigusių mokinių – šiandien jau žinomi profesionalūs menininkai. Jų darbai per gimtadienį buvo eksponuojami ir dar ilgai kabės Vaikų ir jaunimo galerijoje.

Parodoje eksponuojami naujausi buvusių mokyklos mokinių, dabar jau žinomų menininkų darbai. Atrodo saviti ir skirtingi, tačiau juos, pasak parodos kuratoriaus, vienija lengvabūdiškumas, ironija, drąsus technikų pasirinkimas.

„Kol aš gyva, tol šioj mokykloj nebus rašomi pažymiai. Žmogus turi per meną atrasti save, nusiraminti ir nieko nebijoti”, – sakė Vaikų ir jaunimo dailės mokyklos ir galerijos įkūrėja Jūratė Stauskaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.