Pirmasis startas nepradžiugino

Lietuvos delegaciją, kuri parade žygiavo 47-a, sudarė devyni žmonės, o Lietuvos vėliavą nešė misijos vadovė, Kalgario olimpinių žaidynių čempionė Vida Vencienė.

„Nuo pat ryto jaudinausi, – prisipažino Vencienė. – Atrodo, net palengvėjo, kai viskas sklandžiai pavyko. Pats atidarymas labai patiko: viskas buvo įspūdinga, vyko darniai ir, svarbiausia, nebuvo pertempta”.

Iš anksto buvo planuojama, kad savaitgalį Turine startuos trys lietuviai, tačiau varžybose dalyvavo tik slidininkė Irina Terentjeva. Karolis Zlatkauskas šeštadienį praleido biatlono 20 km asmenines, o Aleksejus Novoselskis sekmadienį – 10+10 km persekiojimo lenktynes. Nuspręsta, kad jiems daugiau dėmesio reikia skirti kitoms rungtims.

Terentjeva vakar dalyvavo moterų 7,5+7,5 km persekiojimo lenktynėse. Mūsiškė būtent šios rungties varžybose sausio pradžioje per pasaulio jaunimo čempionatą buvo užėmusi 8-ąją vietą, todėl tikėtasi sėkmingo jos pasirodymo ir Turine. Deja, 21 metų lietuvė tarp 64 finišavusių dalyvių (startavo 67) liko 53-ia.

Čempione tapo pirmąjį aukso medalį Estijai šiose olimpinėse žaidynėse padovanojusi Kristina Šmigun. Ji distanciją įveikė per 42 minutes 48,7 sekundes. Terentjeva estei pralaimėjo 5 minutes 45 sekundes.

Lietuvė gana prastą savo rezultatą aiškino problemomis dėl sveikatos. Pasak slidininkės, ji atvykusi į Turiną peršalo, turėjo tempetratūros ir iki šiol kosti. Net buvo svarstoma, ar verta ir jai šeštadienį startuoti varžybose. Terentjeva teigė, kad persekiojimo lenktynės nėra jos itin mėgstamos, ir tvirtino, jog geriausio rezultato tikisi per 30 km lenktynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.