Megztos kojinaitės mažyliui

Jums reikės natūralių baltos ir raudonos spalvos vilnonių siūlų, plonų 5 virbalų.

Užsimetame ant dviejų virbalų 28 akis, tada padaliname jas ant 4 virbalų (po 7 akis). Stulpeliais (gera, bloga) mezgame 10 eilučių, tada gerosiomis akimis pamezgame tris eilutes ir, pradėję ketvirtąją, išmezgame tik du virbalus, tada apsukame mezginį ir sumezgame dvi akis. Toliau per du virbalus mezgame blogosiomis akimis ir gale vėl sumezgame dvi akis. Vėl apsukame, sumezgame ir gerosiomis akimis mezgame iki kito virbalo galo, ten vėl sumezgame ir taip kartojame, kol lieka per abu virbalus tik 6 akys.

Tada jas išmezgame ir gale iš šono ištraukiame 2 akis. Tada apsukame, mezgame iki galo ir vėl ištraukiame dvi akis. Taip kartojame, kol ant virbalų vėl atsiranda po 7 akis ir susiformuoja kulnas.

Tada gerosiomis akimis per visą mezginį mezgame dar 5 eilutes. Mezgant šeštą eilutę, išmezgame du virbalus, kur kulnas išmegztas, o iš trečio virbalo išmezgame tris akis baltu siūlu gerosiomis akimis. Paimame raudoną siūlą ir išmezgame dvi akis, tada dar dvi akis baltu siūlu. Ketvirtajame virbale atkartojame tą patį tik atvirkštine tvarka: 2-2-3. Taip ant trečio ir ketvirto virbalų pradedame megzti širdutę. Patarimas – neįtempkite pernelyg siūlo, nes taip sutrauksite mezginį.

Raštas:

1 eilutė (aprašyta aukščiau): 3b-2r-2b – 2b-2r-3b

2 eilutė: 2b-3r-2b – 2b-3r-2b

3 eilutė: 2b-4r-1b – 1b-4r-2b

4 eilutė: 2b-4r-1b – 1b-4r-2b

5 eilutė: 2b-10r-2b

6 eilutė: 3b-8r-3b

7 eilutė: 4b-6r-4b

8 eilutė: 5b-4r-5b

9 eilutė: 6b-2r-6b

Užbaigę širdutę, vėl mezgame ištisai baltu siūlu dar 10 eilučių. Tada pradedame suiminėti akis ant virbalo tokia tvarka: 2 geros, 3 sumezgame, 2 geros. Ir tai per visus virbalus. Kitą eilutę visą išmezgame gerosiomis. Tada vėl mezgame tokia tvarka: 1 gera, 3 sumezgame, 1 gera. Toliau vėl eilutė gerosiomis akimis. Paskutinę eilutę sumezgame po 3 akis, o likusias suneriame vąšeliu ir siūlą nukerpame.

Visus galus tvarkingai paslepiame. Štai ir turite vienetines kojinytes savo mažyliui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.