Indo palaikai keliaus namo

Daug panikos sukėlusio, neaiškiomis aplinkybėmis mirusio indo jūrininko palaikai jau ruošiami išvežti iš Lietuvos. Tuo rūpinasi klaipėdiečių laidojimo įmonė.

Vakar uostamiestyje buvo įregistruota 62 metų Shaiko Rafikque, jūrininko iš Indijos, mirtis ir išduotas mirties liudijimas.

Laidojimo paslaugas teikiančios įmonės savininkas Liudas Statkus vakar „Klaipėdai” patvirtino, kad daug triukšmo dėl paukščių gripo įtarimų sukėlusio jūrininko palaikai ruošiami kelionei į namus – į Indiją.

Vasario 17 dieną jo palaikai cinkuotame karste bus pakrauti į lėktuvą Vilniuje ir per Frankfurtą pasieks Kalkutą.

L.Statkus sakė, jog jo vadovaujama įmonė turi visus dokumentus, leidžiančius velionio palaikus išvežti iš Lietuvos.

Iš teismo medicinos ekspertų indo palaikus privati laidojimo įmonė perėmė šios savaitės pradžioje, kai po skrodimo paaiškėjo, jog jūrininkas mirė nuo infarkto.

Prieš porą parų po preliminarių tyrimo rezultatų tikimybę, jog miręs jūrininkas galėjo sirgti paukščių gripu, atmetė ir Lietuvos AIDS centro laboratorijos medikai. Tiriant mirusiojo audinius ieškota ūmių virusinių respiracinių infekcijų ir A tipo gripo viruso, kuriam priskiriamas ir paukščių gripas. Jų nerasta. Tačiau gautais tyrimų rezultatais neapsiribota. Mirusiojo audiniai tiriami toliau, ir pirmadienį bus galutiniai atsakymo rezultatai. Pasak medikų, tikimybės, kad pasitvirtintų paukščių gripo diagnozė, yra nedaug.

Su Liberijos vėliava plaukiojančio krovininio laivo „Ocean Wind” įgulos narys mirė pirmadienį prieš vidurdienį dar benešant į greitosios pagalbos automobilį. Mirusįjį teismo medicinos ekspertams gabenę greitosios medicinos pagalbos stoties medikai pagal įgulos narių pasakojimus įtarė, kad virėju dirbęs indas galėjo sirgti paukščių gripu. Tačiau dar tą pačią dieną medicinos dokumentuose ši diagnozė buvo atšaukta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.