Kompiuteris už litą – nepavykusi gimtadienio dovana

Kai kurie klientai nusivylė plačiai reklamuotu telekomunikacijų bendrovės produktu

Kaunietė, susigundžiusi „Lietuvos telekomo” siūlymu už 1 litą įsigyti kompiuterį, skaudžiai nusivylė. Ji daugiau kaip savaitę ne dėl savo kaltės negalėjo naudotis žadėtu sparčiu internetu.

Patraukliai skambantis pasiūlymas

Violeta Žagarienė pasakojo kompiuterį pirkusi darbui. „Man buvo svarbu kuo greičiau pradėti juo naudotis, deja, nepavyko”, – pasakojo moteris.

„Lietuvos telekomas” pernai pasiūlė kartu su internetu įsigyti nešiojamąjį kompiuterį už vieną litą.

Kartu su kompiuteriu klientai gavo belaidžio interneto įrangą, leidžiančią iki 2 MB/s spartos internetu naudotis bet kur. Sudarę trejų metų naudojimosi internetu sutartį klientai už internetą kas mėnesį lygiomis dalimis moka po 138,5 lito arba gali visą interneto įdiegimo sumą sumokėti iš karto, o per mėnesį už interneto ryšį mokėti 39,5 lito.

Klientams buvo siūlomas „HP Pavillion” kompiuteris („MS Windows XP” programinė įranga, procesorius „AMD Sempron 3000+, 1,6 gHz, operatyvioji atmintis 512 MB, disko talpa 40 GB, 15 colių monitorius ir t.t. ).

Visa „Interneto ir nešiojamo kompiuterio” paslaugos kaina – 3564 litai. Ši paslauga atrodė patraukli tiems, kuriems dažnai reikia interneto. Tačiau kai kuriuos žmones atbaido tai, kad pasirašius sutartį 3 metams visą laiką reikia mokėti fiksuotą mokestį už interneto ryšį, o šios paslaugos nuolat pinga.

Pareikalavo trejus metus mokėti už nieką

V.Žagarienė sakė nutarusi įsigyti kompiuterį ir spartų internetą po to, kai jai kelis kartus šią paslaugą pareklamavo „Lietuvos telekomo” vadybininkė.

„Artėjo santuokos 30 metų jubiliejus. Vyras paklausė, ko norėčiau dovanų, atsakiau, kad nešiojamojo kompiuterio.

Iki šiol mokėjau 70 litų per mėnesį už internetą. Paskaičiavau, kad dar tiek pridėjusi galėsiu turėti ir nešiojamąjį kompiuterį, todėl šis pasiūlymas sudomino”, – pasakojo moteris.

V.Žagarienė sausio 23 dieną nuvyko į „Lietuvos telekomą” ir pasirašiusi sutartį bei sumokėjusi 1 litą gavo kompiuterį ir kitą reikalingą įrangą.

„Padavė supakuotus daiktus, sakė, kad viskas yra tvarkoje. Grįžusi namo pabandžiau prisijungti prie interneto, bet nepavyko. Kitą dieną atėjo telekomo specialistas, pasakė, kad yra kompiuterio gedimas, liepė nešti jį į garantinio remonto įmonę.

Ten parašė išvadą, kad sugedo programinė įranga, todėl neremontuos. Tada nuvežiau kompiuterį į telekomą, po trijų dienų jį grąžino. Man garantavo, kad viskas yra gerai, galėsiu naudotis internetu, tačiau niekas nepasikeitė. Vėl atsiuntė savo specialistą. Jis pagaliau surado, kad yra programos gedimas”, – pasakojo V.Žagarienė.

Labiausiai ją papiktino „Lietuvos telekomo” elgesys, kai ji pagrasino nutraukti sutartį.

„Man paaiškino, kad telekomas gali grąžinti 1 litą, tada aš turiu atiduoti kompiuterį, bet už internetą vis tiek turėčiau mokėti 3 metus po 138,5 lito per mėnesį. Buvau priblokšta”, – sakė moteris. Kai V.Žagarienė nusiskundė bendrovės meistrams, kad ji gavo blogą kompiuterį, šie nuramino, kad ir daugiau klientų turėjo tokių pačių rūpesčių.

Gedimas rastas programinėje įrangoje

„Lietuvos telekomo” atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas sakė, kad klientės buvo atsiprašyta dėl nepatogumų. „Klientė nebuvo palikta likimo valiai, mūsų vadybininkai stengėsi jai padėti, kad ji kuo greičiau galėtų naudotis internetu”, – sakė jis.

Anot R.Gorbačiovo, V.Žagarienė internetu negalėjo naudotis ne todėl, kad gedimas ar klaida būtų „Lietuvos telekomo” įrangoje. „Buvo užfiksuotas gedimas kompiuterio programinėje įrangoje. Kompiuterius akcijai tiekia mūsų partneriai, šiuo atveju – bendrovė „GNT Lietuva”, – sakė R.Gorbačiovas.

Jis teigė, kad minėta „Lietuvos telekomo” akcija sulaukė pasisekimo. „Dar neturime tikslių duomenų, bet galimybe įsigyti nešiojamąjį kompiuterį ir internetą pasinaudojo apie 1000 klientų”, – sakė jis. V.Žagarienė informavo, kad dabar jau gali naudotis internetu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Kompiuteris už litą – nepavykusi gimtadienio dovana"

  1. :)

    Jei procese dalivauja daugiau nei vienas zmogus,kaltu nerasi. 😀

  2. Lietuvis

    TELEKOOOOMas..
    nesistebiu dėl jų darbo neprofisionalumo

  3. jmj

    Telekomui jus baikit kitiems pudrinti smegenis del tokiu kompo ysigijimo salygu,nes priesingu atveju galite prarasti daugelio savu klientu. 😥

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.