Premjeras pirmąkart susitiko su naujai paskirtu Kaliningrado srities

Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas šiandien susitiko su Kaliningrado srities gubernatoriumi Georgijumi Boosu. G.Boosas pakvietė Lietuvos ūkio subjektus aktyviau dalyvauti Kaliningrado srities socialinėje – ekonominėje plėtroje.

Susitikimo metu buvo aptarti tranzito, aplinkosaugos, tarpusavio prekybos klausimai. Premjeras paragino greičiau spręsti pasienio kontrolės posto Rybačij statybos spartinimo klausimą, tai gerokai įtakotų prekybos – ekonominių santykių plėtrą, turizmo vystymą, taip pat ir kuo skubesnį Sovetsko pasienio kontrolės posto atidarymą.

Ministras Pirmininkas atkreipė dėmesį į gamtosauginių klausimų sprendimą, ypač Nemano ir Sovetsko celiuliozės fabrikų modernizavimo projektų įgyvendinimą. Buvo sutarta pavesti Lietuvos regionų ir Rusijos Federacijos Kaliningrado srities ilgalaikio bendradarbiavimo tarybos pirmininkams išnagrinėti šią problemą ir pateikti savo pasiūlymus. A.Brazauskas informavo, kad šią vasarą Lietuvoje vyks UNESCO Pasaulio paveldo komiteto posėdis, kuriame bus kreipiamas dėmesys Kuršių nerijos išsaugojimui. Todėl Premjeras priminė, kad reikia kuo skubiau vykdyti priimtą įsipareigojimą atlikti poprojektinę ekologinę D6 eksploatavimo analizę, kitus susitarimus.

Susitikimo metu buvo kalbama apie tranzito aktualijas, taip pat ir po Lietuvos įsijungimo į Šengeno erdvę. G.Boosas išreiškė viltį, kad tranzito sąlygos nepablogės. Aptarti krovinių tranzito klausimai – tarifų suvienodinimas, fitosanitarinė – veterinarinė pasienio kontrolė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.