Pirmasis nerašytojo romanas parašytas mobiliuoju telefonu

Pirmą kartą Lietuvoje leidykla „Alma littera” išleido lietuvių autoriaus romaną, parašytą mobiliuoju telefonu. Tai knygynuose jau pasirodęs „Vaiduoklis stiklainyje” – pirmoji Jono Banio knyga.
Naująjį romaną specialistai vertina kaip pavykusį pirmąjį literatūrinį bandymą. Skaitytoją patraukia intriguojantis siužetas, pagauli kūrinio kalba. Romane pristatomas kontraversiškas pasakojimas apie šiurpius jaunos mokslininkės nuotykius legendomis apipintame provincijos miestelyje. Moksliško racionalumo, krikščioniškos aistros ir pagoniško fanatizmo konflikto fone viena po kitos atsiskleidžia bažnyčios požemiuose saugotos paslaptys, ilgus metus maitinusios puikiai suplanuotą ir beveik tobulai įgyvendintą nusikaltimą.
Pats autorius nelaiko savęs rašytoju, o romaną vadina ironišku trileriu. „Esu žurnalistas, TV laidų, filmų kūrėjas ir nevengiu naudotis naujausių technologijų teikiamomis galimybėmis. Savo romaną rašiau mobiliuoju telefonu „Nokia”, nes taip tiesiog patogu – gali rašyti bet kur ir bet kada, nereikia nei stalo, popieriaus ar kompiuterio. Vis dėlto, manau, kad skaitytojus sudomins ne mano rašymo būdas, o romanas, kur jie suras intriguojančių ir gana atpažįstamų įvykių, žmonių, vietų”, – sako Jonas Banys.
Jonas Banys gimė 1973 metais Vilniuje. Baigęs sostinės Salomėjos Nėries vidurinę mokyklą, Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakultete įgijo žurnalisto specialybę. Dirbo Lietuvos televizijos žinių laidos „Panorama” reporteriu, tiriamosios žurnalistikos laidos „Lietuvos ryto televizija” bendraautoriumi, Seimo Informacijos analizės skyriaus konsultantu, Tarptautinio verslo mokyklos dėstytoju, lektoriumi, šiuo metu dirba Video reklamos studijos (VRS) strateginiu planuotoju. Dokumentinių filmų: „Linkolno šalies eskizai”, „Karas prieš tyliuosius”, „Vasario 16-oji. Mįslės ir ieškojimai” („Europokeris”) ir trumpametražių vaidybinių: „Ponas pimpis” (AXX festivalio laureatas), ‘Triguba nuodėmė”, „Ką padarė Džonis” bei „Pasmerktas gyventi” scenarijaus autorius, keturis iš jų režisavo.
Jono Banio romaną „Vaiduoklis stiklainyje” leidykla „Alma littera” pristatys Vilniaus knygų mugėje vasario 23 – 26 dienomis. Susitikimas su rašytoju Jonu Baniu įvyks vasario 24 dieną 19 val. Parodų centro „Litexpo” konferencijų salėje. Renginyje dalyvaus ir romano „Visos Italijos dulkės” autorė, rašytoja Eglė Černiauskaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.