„Lukoil Baltija” pradėjo importuoti degalus iš Skandinavijos

Populiariausią Lietuvoje mažmeninės prekybos naftos produktais tinklą valdanti bendrovė „Lukoil Baltija” , nepavykstant susitarti su naftos perdirbimo gamykla „Mažeikių nafta” dėl produktų pirkimo sutarties 2006 metams, pradėjo importuoti A-95 markės benziną iš Skandinavijos. Vien per šių metų sausį kompanija į Lietuvą importavo apie 4 tūkstančius tonų degalų, o per metus šis skaičius gali siekti 50 tūkstančių tonų.

„Mūsų sprendimą vežti degalus iš Skandinavijos nulėmė nelanksti „Mažeikių naftos” kainų politika ir nepalankios mažmenininkams sutarties sąlygos. Norėdami apsaugoti Lietuvos vairuotojus nuo vienos gamyklos diktuojamų kainų ir sąlygų, suradome alternatyvą – kokybiškų skandinaviškų degalų importą”, – sakė „Lukoil Baltija” vadovas I. Paleičikas.

„Lukoil” aktyviai vykdo strategiją sukurti patogiausią ir geriausiai išplėtotą degalinių tinklą Lietuvoje. Praėjusių metų pabaigoje „Lukoil Baltija” paskelbė, jog iki 2006 metų vidurio suskystintas dujas bus galima įsigyti visame „Lukoil” degalinių tinkle. Be to, „Lukoil Baltija” pirmoji Lietuvoje iki 2005 m. pabaigos visose 115-oje savo tinklo degalinių įdiegė nemokamą bevielį interneto ryšį.

Naujausia „Lukoil” degalinėse teikiama paslauga – tai autobuso bilietų pardavimas. Nuo 2006 m. sausio 1 dienos šalies sostinės studentų miestelyje įsikūrusioje „Lukoil” degalinėje, Nemenčinės g. 5, buvo pradėta prekiauti bilietais į TOKS tarpmiestinius autobusus.

Šiuo metu bendrovei „Lukoil Baltija” priklauso didžiausias mažmeninės prekybos naftos produktais tinklas Lietuvoje – iš viso 115 degalinių, kuriose per mėnesį 1,5 mln. kartų apsilanko apie 250 tūkstančių žmonių. 1992 metais įkurta bendrovė į Lietuvos ūkį jau investavo daugiau kaip 231 mln. litų.

Bendrovė „Lukoil” valdo 5400 degalinių 17-oje pasaulio valstybių Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.