Lyderių svajonėse – Pekino olimpiada

Absoliučia Lietuvos badmintono čempione tapo kaunietė A.Stapušaitytė

Tauragėje įvykusiame 44-ajame Lietuvos badmintono čempionate sėkmingiausiai pasirodė Kauno sportininkai, laimėję keturis turnyrus iš penkių. Viename iš jų jėgas išmėgino ir šalies badmintono federacijos prezidentas Juozas Špelveris.

Prezidentui pravertė patirtis

Vyrų vieneto varžybose triumfavo daugkartinis šalies čempionas kaunietis Aivaras Kvedarauskas. Jis finale rezultatu 2:0 (15:2, 15:1) nugalėjo klaipėdietį Donatą Narvilą.

Bronzos medalis įteiktas kitam Kauno badmintono klubo atstovui Klaudijui Kašinskui, kuris 2:0 (15:7, 15:7) įveikė žaidėją iš Kelmės Šarūną Bilių.

Dvejetų turnyro finale A.Kvedarauskas su Lietuvos badmintono federacijos (LBF) prezidentu kauniečiu J.Špelveriu 1:2 (15:14, 11:15, 9:15) nusileido kelmiškių Š.Biliaus ir Ramūno Biliaus duetui.

„Lyg jausdamas, kad dar teks paimti į rankas raketę, rengiausi šiam čempionatui ne vien kaip organizatorius. Treniruojuosi tik savo malonumui, tačiau patirtis pravertė”, – sakė „Kauno dienai” į šeštąją dešimtį įkopęs J.Špelveris.

Kovoje dėl 3-iosios vietos susitiko Kauno sportininkai: Ričardas Butkus ir Andrius Jankus 2:0 (15:10, 15:6) palaužė Deividą Butkų ir K.Kašinską.

Pirmenybėse nedalyvavo pajėgiausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas, tuo metu rungtyniavęs Vokietijoje.

Trys aukso medaliai

Tris aukso medalius iškovojo kaunietė Akvilė Stapušaitytė.

Ji moterų vieneto finale 2:1 (6:11, 11:8, 11:6) įveikė klaipėdietę Kristiną Dovidaitytę, dvejetų turnyre su komandos drauge Ligita Žukauskaite 2:0 (15:1, 15:3) sutriuškino uostamiesčio atstoves K.Dovidaitytę ir Gerdą Voitechovskają, o mišrių dvejetų varžybose su A.Kvedarausku 2:0 (15:7, 15:5) parklupdė klaipėdiečius D.Narvilą ir K.Dovidaitytę.

Bronzos apdovanojimą vienetų turnyre pelnė kaunietė Rasa Šulnienė, 2:0 (11:9, 11:7) įveikusi vilnietę Oksaną Jaciuk. Dvejetų varžybų prizininkėmis tapo klaipėdietės Rita Augustinavičienė ir Ugnė Vasiliauskaitė, 2:0 (15:8, 15:6) nugalėjusios kaunietes Vaidą Špelverytę ir R.Šulnienę.

Mišrių dvejetų turnyre 3-iąją vietą užėmė Š.Bilius ir G.Voitechovskaja, 2:0 (15:12, 15:9) palaužę R.Butkų ir L.Žukauskaitę.

Tobulės IBF stovyklose

„Artimiausiu metu mūsų lyderiai pagrindinį dėmesį skirs pasaulio reitingo turnyrams, nes būtent pagal Tarptautinės badmintono federacijos – IBF – klasifikacijoje sukauptus taškus žaidėjams bus skirstomi kelialapiai į Pekino olimpines žaidynes”, – teigė J.Špelveris.

LBF vadovas viliasi, jog olimpiečiu taps ne tik K.Navickas, bet ir A.Stapušaitytė.

„Kęstutis Navickas jau pakviestas į IBF rengiamas treniruočių stovyklas, kurios organizuojamos perspektyviausiems iki 23 metų žaidėjams. Jos vyks badmintono centruose Vokietijoje ir Kinijoje. Šiemet Kęstutis IBF stovykloje treniruosis iš viso šešis mėnesius, kitąmet – devynis, o olimpiniais 2008-aisiais – vėl šešis. Kovo mėnesį IBF atrankoje dalyvaus ir Akvilė Stapušaitytė”, – papasakojo J.Špelveris.

Balandžio 12-16 dienomis Olandijoje vyks Europos čempionatas. Pasak LBF prezidento, jame mūsų šaliai atstovaus K.Navickas, A.Stapušaitytė ir K.Dovidaitytė. Rugsėjo 16-24 d. Ispanijoje bus surengtas pasaulio badmintono čempionatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.