Laisvė uždarbiautojams – iššūkis verslui

Valdininkai netiki, jog plačiau atvertos ES senbuvių darbo rinkos durys padidins uždarbiautojų srautą. Ekonomistai ir verslininkai pripažįsta, jog metas rimtai susirūpinti išlaikyti savus darbuotojus, nes gali nepavykti rasti jiems pamainą.

Anot užsienio naujienų agentūrų, šiandien Europos komisija turėtų paraginti 12 ES šalių galutinai atverti savo darbo rinkas bloko naujokių uždarbiautojams. Esą, nepaisant nuogąstavimų, laisvas darbuotojų judėjimas nesugriovė nacionalinių darbo rinkų. Tai, komisijos nuomone, rodo Didžiosios Britanijos, Airijos bei Švedijos pavyzdžiai.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) valstybės sekretoriaus Rimanto Kairelio, tikėtina, kad darbo jėgą iš Lietuvos netrukus įsileis Suomija. Jo vertinimu, Vokietija dėl ekonominės šalies krizės taip pasielgs tik po septynerių metų. Visos kitos ES šalys senbuvės darbo jėgą iš naujų bloko narių turi įsileisti iki 2011 metų. SADM atstovas sakė tikįs, jog dėl to uždarbiautojų srautas neturėtų didėti.

Tačiau ekonomistai įspėja, jog stingant darbo jėgos, apribojamos šalies plėtros galimybės ir įspėja tausoti savus darbuotojus, nes įsivežti pigesnių iš Rytų veikiausiai nepavyks.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.