Girtų vairuotojų medžioklei – naujas policijos ginklas

Praėjusį penktadienį uostamiesčio policija, apsiginklavusi naujoviškais alkoholio matuokliais, pradėjo kassavaitines neblaivių vairuotojų gaudymo akcijas, vyksiančias visus metus.

Penktadienį pietinėje miesto dalyje dvi valandas patruliavę pareigūnai atsitiktinio patikrinimo metu girtumą nustatė trim vairuotojams.

Galimybe patruliams stabdyti ne tik eismo taisyklių pažeidėjus, bet ir visas pravažiuojančias mašinas pasinaudota pareigūnams iš Suomijos gavus kontrolinius alkoholio matuoklius – alkometrus.

Tokiu prietaisu per keletą sekundžių patikrinamas automobilio salono oras, sykiu nustatoma, ar važiuojantysis nėra vartojęs svaigiųjų gėrimų.

Prietaisas veikia šviesoforo principu. Jeigu po patikrinimo lieka šviesti žalia šviesa, vairuotojas – blaivus. Alkometre įsižiebusi geltona lemputė rodo, kad prie vairo buvo sėsta išgėrus alkoholio. Raudona spalva šimtu procentu patvirtina, jog vairuotojas yra neblaivus, o tada tikslus girtumo laipsnis nustatomas alkotesteriu.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Saulius Švėgžda patikino, kad alkometrai iš pareigūnų arsenalo alkotesterių neišstums, mat tik pastarieji parodo vairuotojo girtumo laipsnį, kuriuo remiantis ir baudžiami pažeidėjai.

Siekiant uostamiesčio gatvėse sumažinti avaringumą, vairuotojų testavimo akcija „Atsitiktinis patikrinimas” tęsis visus šiuos metus. Anot S. Švėgždos, ji vyks visuose Lietuvos miestuose, tik gal ne taip aktyviai, kaip pas mus.

Pareigūno teigimu, akcijos metu bus tikrinami visi vairuotojai vienoje gatvėje stabdomi vairuotojai. S. Švėgžda nuramino, jog eismas dėl to nesutriks, nes automobiliai bus stabdomi tik dvi dienas per savaitę, be to, kiekvieną kartą bus pasirinktos vis kitos miesto gatvės.

Jūratė Mazajeva

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.