Konservatoriai jau žvelgia į būsimus Seimo rinkimus

Tėvynės sąjungos tarybos posėdyje diskutuota, kaip pelnyti žmonių simpatijas

Rengdamasi lygiai po metų vyksiantiems savivaldos rinkimams opozicinė Tėvynės sąjunga (TS) jau žvelgia į 2008-aisiais vyksiančius Seimo rinkimus. Savaitgalį įvykusiame TS tarybos posėdyje atkreiptas dėmesys į būtinybę Seimo rinkimams rengtis taip, kad juose būtų pasiekta pergalė ir nutrauktas kelerius metus trunkantis kairiųjų valdymas.

Ragino rinkti skaudulius

„Strateginis uždavinys – žūtbūt laimėti Seimo rinkimus. Jie – 2008 metais, bet – jau čia pat. Reikia intensyviai ruoštis”, – tarybos posėdyje kalbėjo TS politikos komiteto vadovas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Jis sakė, kad konservatoriai neturi susitaikyti su buvimu opozicijoje. „Esamoji valdžios sistema su Tėvynės sąjunga amžinoje patogioje opozicijoje būtų Lietuvos nelaimė”, – sakė V.Landsbergis.

Konservatorių strategas nurodė, kad partija turi bandyti rasti „raktą į žmonių širdis” ir Seimo rinkimuose surinkti kuo daugiau balsų. „Sakot, 100 tūkstančių papildomų balsų pakaks? Ką tada turėsit? 35 vietas Seime ir visi bus prieš mus. Prašau ne taip skaičiuoti. Reikia daugumos”, – iš tribūnos su vienu partijos nariu padiskutavo V.Landsbergis.

Jo nuomone, TS turėtų savo dėmesį kreipti ne į politinius skandalus, o į paprastų žmonių problemas. „Dabar mūsų dėmesys kreipiamas į viršutinius aukštus, nors reikėtų dėmesio apatiniams. Ne viršūnių skandalų įdomybes turėtume rinkti, o skaudulius iš apačios”, – teigė V.Landsbergis, tvirtindamas, kad toks veikimas ir yra galimybė iškovoti kuo didesnes simpatijas visuomenėje.

Padėtis ne visur gera

2007 metų vasarį vyksiančius savivaldos rinkimus V.Landsbergis vadina tik svarbiu etapu rengiantis 2008 metų rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams.

Apie TS pasirengimą savivaldybių rinkimams kalbėjo partijos pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Jis pripažino, kad kai kuriuose vietiniuose skyriuose yra problemų. „Daug dėmesio skyrėme ir skirsime organizaciniams klausimams, mes norime sustiprinti savo veikimą rajonuose, miesteliuose ir miestuose. Kol kas ne visur padėtis yra patenkinama”, – sakė A.Kubilius.

Tikisi būti tarp lyderių

Vis dėlto TS vadovas tikisi, kad savivaldos rinkimuose konservatoriai bus tarp lyderių. „Mes manome, kad esame partija, kuri tikrai turi galimybių stipriai pasirodyti per ateinančius rinkimus, nes žmonės yra pasiilgę sąžiningos ir žymiai skaidresnės politikos, kuri rūpinasi žmonėmis, o ne vien tik savimi, ir manome, kad esame ta partija, kuri gali alternatyvą šiandieniniam neskaidrumui parodyti”, – sakė konservatorių lyderis.

Visuomenės nuomonės tyrimai rodo, jog konservatoriai – tarp realių pretendentų į rinkimų nugalėtojus. Pastaruoju metu TS populiarumas vis auga ir reitingų lentelėse tik keli procentiniai punktai juos skiria nuo pirmaujančios valdančiosios Darbo partijos.

Tėvynės sąjunga – daugiausiai vietų Seime iš opozicinių partijų turinti politinė jėga. Iš 141 vietos Seime konservatoriai turi 26.

Paskirtas naujas vykdomasis sekretorius

Konservatorių tarybos posėdyje buvo išspręsti ir personalijų klausimai – TS vykdomuoju sekretoriumi patvirtintas partijos pirmininko pavaduotojas, eksparlamentaras Arvydas Vidžiūnas. Buvęs partijos vykdomasis sekretorius Arūnas Keserauskas šias pareigas paliko apsisprendęs Kauno miesto savivaldybėje užimti jam pasiūlytą administracijos direktoriaus postą.

TS tarybos posėdyje buvo nutarta birželio 17-ąją sušaukti TS ataskaitinį-rinkiminį suvažiavimą.

Stasys Gudavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.