V.Uspaskicho gastrolėse – pyktis

Išgirdo ne tai, ko tikėjosi

Tikėjęsi maloniai pabendrauti su Marijampolės apskrities Kalvarijos mieste gyvenančiais žmonėmis Darbo partijos atstovai buvo priblokšti.

Po šalį gastroliuojančius šios partijos pirmininką Viktorą Uspaskichą ir bendražygius užvakar kalvarijiečiai tiesiog taršė vienas už kitą piktesniais klausimais.

Aštrų atkirtį V.Uspaskichas gavo po to, kai jau ne pirmą kartą ėmė šaipytis iš prezidento Valdo Adamkaus.

„Nebūkite tokie pikti, palaikykite gerą nuotaiką, tada ir savo sveikatą saugosite”, – prašė Darbo partijos vedlys. Jis bei kiti atvykusieji aiškino, jog partija nepadarė nieko bloga, ji vykdo ir netgi viršija savo rinkimų pažadus.

Žmonės užtarė prezidentą

Kalvarijiečius suerzino jau pirmasis V.Uspaskicho atsakymas į klausimą, ar jis nėra susipykęs su prezidentu V.Adamkumi ir kokie jų santykiai.

„Ant senų žmonių aš nepykstu. Mano motina irgi sena, kaip aš galiu ant jos pykti? Tačiau jei tu išvažiavai į Meksiką ir nežinai, kas darosi Lietuvoje, kaip gali kritikuoti koalicinę tarybą? Tai buvo jo klaida, aš po to padariau griežtą pareiškimą, po kurio buvo tyla. Matyt, sutiko”, – aiškino V.Uspaskichas.

Po šių žodžių keli žmonės piktai suūžė ir paprašė neįžeidinėti prezidento.

Išgirdęs priekaištą, jog nemoka lietuvių kalbos, V.Uspaskichas atsikirto, kad ir prezidentas sunkiai rašo bei skaito lietuviškai. Jis aiškino, jog nė vienas lietuvis be klaidų neparašė neseniai surengto Nacionalinio diktanto.

Kritikavo Vilniaus merą

Daug kritikos V.Uspaskichas skyrė ir Vilniaus merui Artūrui Zuokui.

„Jis – tai Lietuvos veidas, tai kartu ir mano veidas, ir inteligentijos veidas. Tai ir mūsų prezidento veidas.

Turiu dokumentą, kad 1997 metais viena moteris Vilniuje kreipėsi į policiją, kad A.Zuokas ją gąsdino, tačiau moteriai komisariatas atsakė, jog byla nekeliama, o su A.Zuoku atliktas profilaktinis darbas paaiškinant, jog už grasinimą nužudyti gresia baudžiamoji atsakomybė”, – kalbėjo svečias.

Priminti diplomas ir Rusija

Darbo partijos vadovas buvo paklaustas, kiek sumokėjo už savo diplomą.

„Diplomą dar pernai rugsėjį daviau prokurorams. Jie jį vis dar skaito. Man jo nereikėjo pirkti. Aš puikiai baigiau ir Kauno technologijos universitetą, ten šeši profesoriai buvo, kurie tik daug vėliau ėmė galvoti, ar teisingą pažymį parašė”, – įrodinėjo V.Uspaskichas.

Kai kurie Kalvarijos gyventojai drąsiai rėžė, kad visos tokios kalbos – nusibodusios melagystės.

„Esi „netūpas” ruselis, tai ir balotiruokis į Rusijos prezidento postą, o Lietuvą palik ramybėje”, – perskaitęs tokį iš salės gautą raštelį svečias paaiškino, jog to daryti negalįs, nes neturįs Rusijos pilietybės.

Paklaustas, ar ruošiasi tapti premjeru, V.Uspaskichas atsakė, jog jeigu reikės ir partija nuspręs, jis apie tai rimtai galvos, bet iš pradžių teks paneigti visus įtarimus ir parduoti savo verslą.

Žadėjo ir toliau vaišinti

Kalvarijiečiai dar klausinėjo, kam V.Uspaskichui reikia tiek pinigų ir kur jis juos deda. Be to, buvo teiraujamasi, kodėl pažeidžiami įstatymai, tokių susitikimų metu rengiant koncertus ir vaišių stalus.

„Man svarbiau yra žmogiškumas, noriu, kad rinkėjai pajustų šilumą. Ar tušinukas, knygelė, arbata yra dovanos? Tie, kurie išleidžia tokius įstatymus, negerbia jūsų ir jiems turi būti gėda. Mes taip darėme ir toliau taip darysime”, – aiškino partijos vedlys.

Po susitikimo V.Uspaskichas pakvietė klausytis grupės „Vairas” koncerto, pasivaišinti dešra, agurkais, arbata ir kava.

Tokį raginimą išgirdo ne visi. Pasibaigus kalboms, iš salės iškart išėjo kelios dešimtys kalvarijiečių, nors juos tarpduryje V.Uspaskichas ir bandė sulaikyti.
Algis Vaškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "V.Uspaskicho gastrolėse – pyktis"

  1. vytautaska

    Na, nors tiek. Nors keli išėjo, bet dauguma pasiliko. Ir „vairas” už „babkutes” noriai grojo.
    Neturim mes pilietiškumo, oi neturim. Už pinigėlį tėvą – motiną parduotume, ką jau ten Tėvynė….

  2. Dana

    Šaunuoliai Kalvarijiečiai !
    puiku, kad ne visi lietuviai nuperkami už dešrą ar agurkus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.