Klaipėdos meras atsidūrė tarp dviejų ugnių

Uostamiesčio vadovas Rimantas Taraškevičius už abiejų rankų tampomas į skirtingas puses – buvę kolegos centristai jį ragina nesitraukti iš liberalcentristų gretų, o buvę liberalai kviečia prisijungti prie Artūro Zuoko oponentų kuriamo Lietuvos liberalų sąjūdžio.

Šią savaitę, be kita ko, buvo paskleistas gandas, esą R. Taraškevičių dėl stojimo į minėtą sąjūdį buvę liberalai netgi šantažuoja.

Tačiau tiek miesto vadovas, tiek anonimo įvardytas tariamas šantažuotojas tokias kalbas „Vakarų ekspresui” griežtai paneigė ir tikino, kad skleisti gandus neva ėmėsi politiniai konkurentai.

Dūmai be ugnies?

Vakar „Vakarų ekspresą” pasiekė anoniminė informacija, neva R. Taraškevičius su dauguma liberalcetristų partijos Klaipėdos skyriaus aktyvistų šiandien planuoja nuspręsti, o sekmadienį viešai paskelbti, kad jis ir didžioji dalis mero aplinkos žmonių pereis į kuriamą Lietuvos liberalų sąjūdį.

Tas pats „gandonešis” dienraščio interneto tinklalapyje teigė, neva padaryti tai merą įkalbėjo miesto Tarybos sekretorius Artūras Šulcas, nes esą buvo sužinota, kad šį mėnesį prie kuriamos partijos prisijungs Seimo narys Vytautas Grubliauskas bei Europos parlamento narys Eugenijus Gentvilas, todėl baiminamasi, kad būtent pastarasis naujos partijos skyriuje užims kandidato į Klaipėdos merus poziciją.

Pats E. Gentvilas vakar „Vakarų ekspresui” patvirtino, kad partijos kolegos uostamiestyje yra informuoti apie europarlamentaro ketinimus stoti į Liberalų sąjūdį.

„Tačiau planus balotiruotis į mero postą aš vadinu visišku prasimanymu. Kaip ir per partijos skyriaus suvažiavimą, taip ir dabar aš aktyviai palaikau R. Taraškevičiaus kandidatūrą”, – sakė buvęs Klaipėdos vadovas.

Šantažas – „vėjai”

Gandai apie šantažą labai nustebino tiek R. Taraškevičių, tiek ir A. Šulcą.

Miesto meras mūsų dienraščiui kategoriškai atmetė tokią versiją, ją pavadindamas „paprasčiausia nesąmone”. Politikas pirmą kartą išgirdo ir apie jo paties tariamus planus artimiausiu metu pareikšti, kad planuoja stoti į Liberalų sąjūdį.

„Tačiau penktadienį mes rinksimės į skyriaus tarybos posėdį ir spręsime, kaip elgtis toliau, nes ilgiau tokia situacija tęstis nebegali. Vaidinti, kad nieko nevyksta, būtų tiesiog nepadoru”, – vakar sakė meras.

A. Šulcas šantažo versiją sutiko juokdamasis ir pavadino ją „vėjais”.

„R. Taraškevičius nėra tas asmuo, kurį kas nors sugebėtų šantažuoti dėl politinių motyvų. Jis miesto Taryboje dirba nuo 1990 metų ir yra vienas labiausiai patyrusių politikų uostamiestyje. Meras kartu ir komandos žmogus, todėl ir visame skyriuje vyrauja nuomonė, kad, kaip darys dauguma, taip ir bus”, – „Vakarų ekspresui” sakė A. Šulcas.

Tačiau jis pripažino, kad pastarosios savaitės po to, kai subliuško interpeliacija A. Zuokui ir iš naujo prasidėjo teisminiai procesai dėl Vilniaus mero rinkimų peripetijų, klaipėdiečiams yra labai svarbios.

„Jei dėliosime argumentus, o ne vadovausimės emocijomis, skyriuje nuomonės dėl prisijungimo prie Liberalų sąjūdžio yra pasiskirsčiusios vienodai. Nepakito tai, kad su A. Zuoku mums – ne pakeliui. Artimiausiu metu vyks neformalus viso skyriaus suvažiavimas, kuriame bus sudėti galutiniai argumentai. Bandysime priimti bendrą nuomonę”, – sakė politikas.

Jis teigė dar nepasirašęs po Lietuvos liberalų sąjūdžio steigimo memorandumu. Mūsų dienraščio paklaustas, kas galėtų būti suinteresuotas skleisti gandus apie šantažą, A. Šulcas vienareikšmiškai įvardijo politinius oponentus, kurie esą galėtų būti tiek iš dešiniųjų, tiek ir iš kairiųjų politinių jėgų.

Tarp dviejų ugnių

„Vakarų ekspreso” šaltiniai tarp buvusių ir esamų liberalcentristų teigė, kad Klaipėdoje pačiose skyriaus viršūnėse iš tiesų vyksta įnirtinga diskusija dėl ateities.

A. Šulcas įvardytas tuo, kuris neva tempia kolegas į naująją partiją, o R. Taraškevičius esą laikosi pozicijos, kad problemas reikia spręsti esamos partijos viduje ir nesiblaškyti.

Esą miesto merą spaudžia ir buvę jo kolegos Lietuvos centro sąjungoje, nes jiems nėra priimtinas nei Liberalų sąjūdžio pavadinimas, nei partijos ideologija.

Šaltinių teigimu, šiuo metu Klaipėdoje yra stengiamasi išlaikyti skyrių vieningą, todėl dažnai yra rengiami susitikimai su skyriaus nariais, neformaliomis liberalcentristų grupėmis.

Pranešama, kad Liberalų sąjūdžio steigimo iniciatyvinei grupei jau pavyko surinkti daugiau nei reikiamus 1 tūkst. parašų, kad partija būtų įregistruota Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijoje. Klaipėdoje gauti 80-ies žmonių parašai.

Denisas Nikitenka

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.