Aferistei areštinėje nesaldu

Panevėžio apylinkės teismas vakar pratęsė suėmimą 41 metų panevėžietei Linai Paškauskaitei.

Įtariama sukčiavimu moteris įkliuvo, kai su bendrininkais bandė apgaule išvilioti pinigų iš Pasvalio rajono vyriausiosios prokurorės Olgos Vasiliauskienės.

Manoma, kad nuo šios įtariamosios yra nukentėję mažiausiai du panevėžiečiai.

Į teismą atvežta L.Paškauskaitė garsiai piktinosi, kad Pakruojo areštinėje ji buvo kone marinama badu: esą ten labai neskanus maistas, sriuba – skysta ir prėska.

Moteris skundėsi, kad jai, uždarytai belangėje, reikėtų kitų drabužių, o labiausiai – cigarečių. Tačiau geresnio gyvenimo sukčiuvienei dar teks palaukti.

Siūlė susitarti už pinigus

Policijos areštinėje L.Paškauskaitė atsidūrė po to, kai sausio 25-osios naktį su piktais kėslais apsilankė Pasvalio rajono apylinkės prokuratūros vadovės namuose.

„Panevėžio rytas” rašė, kad prokurorę tą naktį iš miego prikėlė skambutis į fiksuoto ryšio telefoną. Pasitikslinęs, ar tikrai kalba su O.Vasiliauskiene, nepažįstamas vyriškis prisistatė policijos pareigūnu ir ėmė dėstyti liūdną istoriją.

Esą O.Vasiliauskienės sūnus būdamas girtas sumušė žmogų. Kad jam nebūtų keliama baudžiamoji byla, motina galinti susitarti paskambinusi jo padiktuotu mobiliojo ryšio telefonu.

Tą naktį pilnametis prokurorės sūnus nakvojo ne namie, bet sodyboje kaime. Todėl vos padėjusi ragelį moteris iš karto paskambino jam. Išgirdusi, jog sūnus į jokią bėdą nebuvo pakliuvęs, O.Vasiliauskienė paskambino sukčiaus padiktuotu numeriu.

Šįkart atsiliepęs vyriškis prisistatė esąs nukentėjusysis ir pasiūlė susitarti gražiuoju, tik skriaudiko motina turinti jam sumokėti. Apsimetusi, jog šia istorija tiki, O.Vasiliauskienė nusiderėjo iki vieno tūkstančio litų. Esą ji daugiau pinigų neturinti, o ir šiuos reikėsią pasiskolinti iš pažįstamų.

Norėdamas, kad pokalbis būtų įtikinamesnis, aferistas pasiūlė pasvalietei pasikalbėti su jos sūnumi. Perėmęs telefono ragelį, tariamas jos vaikas verkšlendamas paprašė: „Mama, gelbėk. Prisidirbau”. Jis pasiguodė, kad muštynių metu jam prakirsta lūpa.

„Giminaitės” laukė pasala

Apsimetusi, kad patikėjo sukčių sukurta istorija, O.Vasiliauskienė sutarė, jog perduos pinigus į jos butą netrukus atvažiuosiančiai „nukentėjusiojo” giminaitei.

Tačiau apie 2 valandą nakties į prokurorės butą atėjusios nepažįstamos moteriškės jau laukė policijos pasala.

Paaiškėjo, kad telefoniniams sukčiams talkino 41 metų panevėžietė L.Paškauskaitė. Moteris buvo sulaikyta, o vėliau suimta 8 paroms.

Kadangi Pasvalio areštinėje nebuvo vietos, L.Paškauskaitė buvo nuvežta į kaimyninio Pakruojo rajono policijos areštinę.

Atpažino dar dvi aukos

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo atlieka Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.

Jau nustatyta, kad paimti sukčių išviliotų pinigų L.Paškauskaitė važiavo ne vieną kartą. Šią moterį atpažino ir du panevėžiečiai, iš kurių prieš kurį laiką tokiu pat būdu buvo išvilioti pinigai. Neatmetama galimybė, kad sukčiavimo epizodų gali būti ir daugiau.

Neoficialiais duomenimis, L.Paškauskaitė pinigų paimti važiavo paprašyta savo draugo Vygos. Jo moteris esą net akyse nėra mačiusi, jie ir susipažinę, ir bendraudavę tik telefonu.

Vidury nakties paskambinęs šis vyriškis pasakydavo adresą, kuriuo reikėsią važiuoti paimti pinigus.

Pas panevėžiečius moteris skubėdavusi taksi automobiliais, o į lemtingą susitikimą Pasvalyje ją savo automobiliu BMW vežė draugė. Tačiau mašina pakeliui sugedo ir prokurorės namus L.Paškauskaitė pasiekė taksi.

Iš patiklių žmonių gautus tūkstančius L.Paškauskaitė tvirtina pervesdavusi į Vygos nurodytą sąskaitą, o pati už naktinį darbą negaudavusi jokio atlygio.

Anksčiau neteistą, tačiau nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčią ir oficialiai nedirbančią L.Paškauskaitę vakar teismas leido už grotų laikyti suimtą dar vieną mėnesį.

Manoma, kad įtariamosios dangstomi telefoniniai sukčiai – bausmę įkalinimo įstaigose atliekantys nuteistieji. Didžioji dalis iš lengvatikių gautų pinigų vėliau panaudojama jų gyvenimui „zonoje” pagerinti.

Rara Stundžienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.