G.Šileikis vėl belsis į Seimo sąžinę

Panevėžiečių išrinktas seimūnas Gintaras Šileikis savo kolegas parlamente dar kartą lenks taisyti Konstitucijai prieštaraujantį senatvės pensijos dalį dirbusiems pensininkams atėmusį įstatymą
Panevėžietis parlamentaras Gintaras Šileikis ir toliau nenuleidžia rankų kovodamas, kad valstybė grąžintų dirbusiems pensininkams nesumokėtą pensijos dalį.

Dar prieš porą metų Seimui pateikęs šiai skriaudai atlyginti būtinas įstatymo pataisas, tačiau nieko nelaimėjęs Panevėžio rinkėjų atstovas vakar parlamente ne tik iš naujo įregistravo įstatymo pakeitimų projektą, bet ir Prezidentui, Seimo pirmininkui bei premjerui įteikė atimtą pensijų dalį atiduoti reikalaujančių 350 panevėžiečių parašų.

„Džiaugiuosi, kad Panevėžyje susibūrė tokia aktyvi mano kovą dėl nesumokėtų pensijų remianti iniciatyvinė grupė. Žmonių parašų bus ir daugiau – juos savo apygardose renka ir kiti mūsų frakcijos nariai”, – vakar PB sakė Seimo Liberalų frakcijai priklausantis G.Šileikis.

Panevėžio rinkėjų į Seimą deleguotas G.Šileikis ir toliau įsitikinęs, kad prieš dešimtmetį priimtas sprendimas dirbantiems pensininkams sumažinti pensijas – akivaizdus žmogaus teisių pažeidimas, privačios nuosavybės neliečiamumo ignoravimas.

„Tikiu, kad šįkart Seimui nebus svetimas atsakomybės jausmas, kad politikai suvoks, jog šalies piliečiams pačiu šiurkščiausiu būdu buvo padaryta didžiulė žala”, – teigė G.Šileikis.

Konstitucinis Teismas daugiau kaip prieš dvejus metus pripažino, kad 1995 metais priimtas įstatymas, įtvirtinęs nuostatą, jog dirbantiems pensininkams mokama tik dalis jiems apskaičiuotos senatvės pensijos, prieštarauja Konstitucijai. Tačiau neteisėtai nusavinta pensijos dalis gyventojams iki šiol negrąžinta.

Skaičiuojama, jog dėl Konstitucijai prieštaraujančių valdžios sprendimų susidariusi skola šalies žmonėms – dirbusiems pensininkams bei valstybėms tarnautojams – siekia apie 850 milijonus litų.

Neringa Martinkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.