Kompiuterininkė įtariama apginklavusi benamius

Kauno policija užregistravo dar vieną pseudodetektyvą apie dingusį savigynai išduotą ginklą.

Antradienio popietę į Dainavos policijos komisariatą atėjo kompiuterių specialistė, prieš trejus metus gavusi leidimą įsigyti ginklą savigynai. Partizanų gatvės daugiabutyje gyvenanti moteris pareiškė paskutinį kartą savo pistoletą „ČZ 92” mačiusi pernai, lapkričio pabaigoje.

Neva tada, kai sugedo jos seifo, kuriame laikytas ginklas, kodas. Dėl šios priežasties pistoletas perkeltas į kitą vietą – spintoje kabančios striukės kišenę.

Kad kišenė tuščia, aptikta po savaitės. Tačiau tai nesureikšminta, nes mama (ginklo savininkė gyvena su pensinio amžiaus tėvais) mėgsta daryti namuose tvarką, taip nukišdama daiktus, kad po to tenka jų ilgai ieškoti, nes šlubuoja mamos atmintis. Ir šį kartą ji negalėjo prisiminti, kur padėjo dukters striukės kišenėje rastą ginklą, tačiau neneigė, kad turėjusi jį savo rankose.

Išvertus visus namus, tada pistoletas taip ir nerastas. O prieš Kalėdas namuose surengtas įprastinis generalinis valymas. Šiandien manoma, kad būtent tada kartu su išmestais įvairiais sendaikčiais į šiukšlių konteinerį prie namų pateko ir lyg į vandenį dingęs pistoletas.

Jeigu tikėtume moters versija, prieš mėnesį šį ginklą turėjo rasti po konteinerius besirausiantys benamiai arba jis sėkmingai kartu su šiukšlėmis pasiekė Lapių sąvartyną.

Tačiau praradusioji ginklą nepaaiškino, kodėl pranešė apie tai policijai tik dabar. Vakar ji dar nebuvo apklausta pakartotinai. Tačiau pagal pačios pareiškėjos pateiktą versiją jai gresia baudžiamoji atsakomybė už šaunamojo ginklo laikymo taisyklių pažeidimą – bauda, arba areštas, arba teisės dirbti tam tikrą darbą ar užsiimti tam tikra veikla atėmimas.

„Yra tekę girdėti dar ne tokių pasakų”, – toks buvo leidimus ginklams savigynai išduodančių Kauno policijos pareigūnų komentaras, cituojant jiems praradusiosios pistoletą pareiškimą. Pareigūnai linkę atkreipti dėmesį, kad už savaitės po „ginklo perdėjimo iš seifo į striukės kišenę” baigėsi leidimo jį laikyti terminas, kurį reikėjo prasitęsti, ir priduria, kad paaiškėjus, jog dingusiu pistoletu buvo padarytas nusikaltimas, buvusi jo savininkė taip pat gali būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.