Renkasi naujus mokėjimo būdus

Klaipėdoje populiarėja alternatyvūs mokesčių mokėjimo būdai.

Vienas pigiausių – kai bankas perveda pinigus iš kliento sąskaitos į paslaugos teikėjo. Šį mokėjimo būdą gali pasirinkti bet kuris žmogus, turintis banke sąskaitą, o joje – pinigų. Pinigai iš kliento sąskaitos pasirinktą dieną pervedami į nurodytą sąskaitą. Sudaryti tokią sutartį užtrunkama vos kelias minutes. Tačiau ne su visais paslaugų teikėjais galima sudaryti sutartis.

Bankininkai šį būdą susimokėti už paslaugas vadina tiesioginio debeto sutartimis. Jas galima sudaryti bankų skyriuose arba paslaugų teikimo įmonėse. Vienur atsiskaitant šiuo būdu atlikti pavedimą nekainuoja nieko, kitur – 0,4 lito.

Pigu atsiskaityti ir kitu būdu – pavedimu per internetą. Vienas toks pavedimas gali kainuoti iki lito. Tačiau žmogus, norintis susimokėti mokesčius per vadinamąją interneto liniją, turi mokėti naudotis internetu. Reikia turėti sąskaitą banke ir priėjimą prie interneto. Bankas klientui suteikia slaptažodžius, kurie reikalingi prisijungti prie jo interneto linijos. Pasirinkęs šį būdą, žmogus gali sumokėti mokesčius pats, nepasitraukdamas iš darbo vietos. Šią operaciją galima atlikti ir namuose ar prie bet kurio kompiuterio, kur yra internetas.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo” Pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandrovas sakė, kad sausį padaugėjo tiesioginio pervedimo sutartis sudariusių klaipėdiečių. Anot jo, praėjusių metų pabaigoje tokių sutarčių su įmone buvo sudaryta apie 200. Per šių metų sausį iki vasario 1 d. šis skaičius išaugo beveik iki 700. Šį mokėjimo būdą pasirinko klaipėdiečiai, įvertinę, kad, netekus galimybės nemokamai sumokėti mokesčius už vandenį pašte, banke grynais mokėti yra kur kas brangiau ir nepatogu.

Uostamiesčio vandens tiekėjai dar nepasirašė sutarties su bendrove „Lietuvos paštas”. Žadėję nedelsdami pasirašyti įmokų priėmimo sutartį su paštu, kai tik šis tarifus suderins su savivaldybe, bendrovės „Klaipėdos vanduo” atstovai nesulaukė pašto reakcijos. Derinimą Klaipėdos apskrities centrinis paštas ignoravo iki šiol.

Neoficialiomis žiniomis, pašto vadovai siekia, kad būtų atšauktas jiems neparankus reikalavimas tarifus derinti su savivaldybe. Jeigu taip atsitiktų, paštininkų niekas negalėtų kaltinti vienašališkai nustačius naujus įmokų priėmimo tarifus.

Ir Klaipėdos savivaldybė, ir vandens tiekėjai tikisi, kad užsitęsusios derybos pajudės į priekį, kai „Lietuvos paštas” susumuos rezultatus už praėjusį mėnesį. Neabejojama, kad paštas patirs nuostolių dėl negautų pajamų už įmokų priėmimą iš gyventojų.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ketina kitą savaitę susitikti su bendrovės „Lietuvos paštas” generaliniu direktoriumi Jonu Šalavėjumi ir dar kartą aptarti pašto ir vandens tiekėjų galimybes pasirašyti sutartį dėl mokesčių priėmimo pašte.

Nuo šių metų sausio 3 dienos „Lietuvos paštas” iš valstybės įmonės pertvarkytas į akcinę bendrovę. Tačiau valstybė ir toliau valdo 100 proc. bendrovės akcijų ir nustato jos veiklos kryptį – siekti pelno teikiant paslaugas.

Aušra Lukauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.