Barbarams kliūva informacinės nuorodos

Viltis Klaipėdą padaryti patrauklesniu miestu turistams žlugdo vandalai.

Jiems kone kasdien užkliūva pernai uostamiestyje pastatytos spalvingos informacinės nuorodos.

Apie 300 informacinių kolonų, stendų bei krypties nuorodų uostamiestyje už Europos Sąjungos lėšas buvo pastatyta pernai spalį. Nuorodas suprojektavo, įrengė ir dabar prižiūri Klaipėdos dizaino centras.

Vieningos turizmo informacinės sistemos įdiegimas Klaipėdoje kainavo apie 480 tūkst. litų.

Tačiau stendai greitai užkliuvo vandalams. Dar nespėjus visų įrengti, pirmieji jau buvo sulaužyti.

Vienas Klaipėdos dizaino centro savininkų Vakaris Bernotas prisiminė, kad pirmiausiai vandalai nuniokojo prie „Klaipėdos” viešbučio pastatytą nuorodą.

Dabar labiausiai piktadarių niokojamas yra prie Klaipėdos dailės parodų rūmų esantis stendas. Jį teko taisyti net tris kartus.

V.Bernotas sakė, kad niokotojams kliūva beveik visos nuorodos, ypač stovinčios miesto centre. Labiausiai nenaudėliams patiko nuo stendų plėšti hermetiškus lauko laikrodžius. Tokių jau buvo išvogta tiek, kad beveik nebeliko kuo jų pakeisti.

Todėl kai kur, kaip ir prie Klaipėdos dailės parodų rūmų, nuspręsta laikrodį apskritai nuimti, kad vandalams nebekiltų noras jį nuplėšti.

Niokotojams užkliūva ir apšviesti stendai iš organinio stiklo. Piktadariams nepatinka ir informacinės rodyklės – keletą jau buvo nulaužę.

Stendus niokoja ir neapdairūs vairuotojai, sugebėję į porą įvažiuoti.

Kol kas neskaičiuojama, kiek kainuoja kiekvieno nuniokoto stendo sutvarkymas, tačiau V.Bernotas mano, kad remonto išlaidų suma – nemaža.

Siekiant apsaugoti informacines nuorodas, nuspręsta jas ilgainiui apdrausti. Pasak pašnekovo, draudimo bendrovės paprastai pasirūpina, kad piktadariai būtų sugauti ir nubausti.

V.Bernotas prašė klaipėdiečių nebūti abejingiems ir pamačius, kad niokojamos nuorodos, sudrausminti vandalus.

Giedrė Balčiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.