Norima sukurti bendrą ES žvejybos inspektavimo metodiką

Sausio 25-26 d. Palangoje vyko Europos Sąjungos (ES) šalių žuvininkystės kontrolės Baltijos jūroje ekspertų grupės susitikimas, kuriame aptarti aktualūs šiandienos klausimai.

Šiuo metu ES žuvininkystės reglamentai nenustato vienodų žvejybos kontrolės metodų ir procedūrų. Kiekviena šalis turi savo metodus ir standartus. Šiemet balandžio 20-21 d. Rostoke (Vokietija) vyks seminaras tema „Bendros žvejybos inspektavimo Baltijos jūroje metodikos sukūrimas”. Seminare kiekviena ES Baltijos jūros regiono šalis pristatys savo šalyje taikomus žvejybos kontrolės metodus ir bus diskutuojama, kaip būtų galima sukurti bendrą žvejybos inspektavimo metodologiją, tinkančią visoms šalims.

Palangoje vykusio susitikimo metu, be kitų dalykų, bandyta pasiruošti būsimam seminarui. Į Lietuvos kurortą buvo atvykę ES šalių narių už žuvininkystės kontrolę Baltijos jūroje atsakingų institucijų atstovai iš Danijos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos ir Švedijos.

ES šalių institucijos, atsakingos už žvejybos kontrolę Baltijos jūroje, yra parengusios nacionalines žvejybos kontrolės Baltijos jūroje programas 2006 metams, kurias pristatė susitikimo Palangoje metu. Buvo pasikeista nuomonėmis, kaip jas būtų galima efektyviau įgyvendinti.

Numatyta, kad ES šalių inspektoriai turi ir kartu inspektuoti žvejybą Baltijos jūroje, dalintis patirtimi. Užpernai Lietuvos inspektoriai dirbo kartu su Lenkijos ir Latvijos inspektoriais, šiemet planuojama, kad mūsiškiai keisis patirtimi su Vokietijos ir Švedijos inspektoriais.

Pernai ES Komisijos Žuvininkystės direktorato inspektoriai tikrino, kaip Baltijos šalių regiono ES šalyse vykdoma pelaginių žuvų žvejybos kontrolė, šių žuvų rūšiavimo ir svėrimo procedūras. Susitikimo Palangoje metu pristatyta jų ataskaita. Lietuva šiuo požiūriu įvertinta gerai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.