Cigarečių kontrabandininkai pasirūpina ir savo sveikata

Pastaruoju metu pasieniečių sulaikomų kontrabandininkų aprangos „stilius” vis labiau stebina Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus.
Pasieniečiai sulaikė Nemuno ledu iš Kaliningrado srities atkeliavusį rusą kontrabandininką, po viršutiniais drabužiais dėvėjusį nardymui skirtą hidrokostiumą.
Manoma, kad taip vaikinas bandė gintis šalčio ir rizikos sušlapti įkritus į properšą.
Praėjusią savaitę pasienyje su Rusija VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiams įkliuvo baltu kimono maskavęsis ir pačiūžas avėjęs kontrabandininkas.
Vėlų antradienio vakarą ties Pagėgių savivaldybės Panemunės gyvenviete VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai ir operatyvininkai pastebėjo Nemuno ledu iš Rusijos į Lietuvą einantį asmenį.
Už maždaug pustrečio kilometro buvę pareigūnai naktinio matymo įranga įžiūrėjo, kad pažeidėjas neša kažkokius ryšulius.
Pėsčiomis link pažeidimo vietos sėlinę pareigūnai tebestebėjo jo veiksmus. Per tą laiką pažeidėjas iš Rusijos į Lietuvą ir atgal suvaikščiojo dar kelis kartus, kaskart vis atsitempdamas tokį pat ryšulį.
Jam dar kartą ateinant su kroviniu, priartėję ir iš tamsos išnirę pasieniečiai pažeidėją sulaikė.
Paaiškėjo, kad jis, kaip dažniausiai pasitaiko sulaikius kontrabandininkus iš Rusijos, neturėjo jokių asmens tapatybę liudijančių dokumentų ir prisistatė 20 – mečiu šios šalies piliečiu.
Asmens kratos metu pastebėta, kad sulaikytasis po viršutiniais drabužiais dėvėjo vandeniui nelaidų pašiltintą naro hidrokostiumą.
Manoma, kad taip vaikinas saugojosi vandens, kuriuo apsemtas Nemuną sukausčiusio ledo paviršius, o taip pat apsidraudė nuo peršalimo, jei įkristų į pasitaikiusią properšą.
Paaiškėjo, kad kontrabandininkas ledu į Lietuvą atgabeno 14 dėžių cigarečių „Prima” su rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais, iš viso 8 tūkstančius 400 pakelių.
Visos rūkalų pakuotės buvo sandariai apklijuotos lipnia juosta ir polietileno plėvele. Neteisėtas krovinys laikinai saugomas VSAT Pagėgių rinktinėje, o šio padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.
Rusui, kuris dviem paroms atsidūrė areštinėje, taip pat gresia administracinė atsakomybė už kontrabandos gabenimą ir buvimą pasienio ruože be asmens dokumentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Cigarečių kontrabandininkai pasirūpina ir savo sveikata"

  1. golt mauk

    😉 😛
    🙁 🙄 😕 😡 👿 😯 💡 😐 😥 😛 😛 😛 😳 😳 🙂 😀 😉

  2. mauk golt

    😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😯 😯 😯 😯 😯 😯 😯 😯 😯 😯 😯 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿

  3. kukuoliukshrarjjfihxniyy

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.