Kas geriausiai vairuoja?

Priešingai paplitusiai nuomonei, kad moteris prie vairo yra potencialus žudikas, pasirodo, kad 33 metų damos vairuoja saugiausiai. Tokią išvadą padarė Kanados mokslininkai, dirbantys Kalgario universitete. Jų atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad geriausiai moterys vairuoja sulaukusios 25, o meistriškumo viršūnę pasiekia būdamos Kristaus amžiaus. Kiekvienam milijonui kilometrų tenka viso labo 4 avarijos.
Beje, „saugiausias” vyrų amžius, pasak mokslininkų, yra nuo 33 iki 54 metų. Štai, pavyzdžiui, 20 metų jaunuoliai („avaringiausias” amžius) per tą patį milijoną kilometrų padaro 40 avarijų.
Bredfordo universiteto (D. Britanija) mokslininkai teigia, kad visą tai galima paaiškinti mediciniškai. Jų manymų, „kaltas” yra moteriškas hormonas estrogenas, dėl kurio yra aktyvuojama kaktinė smegenų dalis, atsakanti už gebėjimą sutelkti dėmesį reikiamu momentu. Šio hormono veikla yra itin aktyvi „šiek tiek virš 30”. Estrogenas veikia nervų sistemą, skatina valią gyventi.
Tačiau yra ir psichologinis saugaus moterų vairavimo paaiškinimas. Dažniausiai 30 metų moterys jau būna sukūrusios šeimą bei pasiekusios tam tikrą materialinį lygį. Ji turi stabilumo jausmą ir patirties. Visa tai ir užtikrina vairavimą be avarijų. Beje, darbams, reikalaujantiems daug dėmesio, yra rekomenduojamos būtent moterys, o ne vyrai. Dailiosios lyties atstovės yra mažiau agresyvios, paklusnesnės, vengia rizikos ir neviršija greičio.

Parengta pagal užsienio spaudą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

1 atsiliepimas į "Kas geriausiai vairuoja?"

  1. Robertas

    Kategoriskai nesutinku 8)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.