Kivirčas dėl baltarusių

Opoziciją papiktino socialdemokratų lyderio, Premjero Algirdo Brazausko susitikimas su Baltarusijos socialdemokratų partijos (Hramada) pirmininku, kandidatu į prezidentus Aleksandru Kozulinu.

Pasak Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus, susitikdamas su socialdemokratų atstovu, Premjeras deklaravo paramą vieningos Baltarusijos opozicijos skaldytojams – taip esą netiesiogiai paremdamas autoritarinį režimą šalyje įvedusį dabartinį jos vadovą Aleksandrą Lukašenką.

„Brazauskas susitinka ne su vieningos opozicijos kandidatu Milinkevičiumu, o su vieningą opoziciją skaldančiu Baltarusijos socialdemokratų partijos kandidatu Kozulinu. Taip Lietuvos Premjeras demonstruoja paramą ne vieningai opozicijai, o tiems, kas ją skaldo”, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A.Kubilius.

Atsakydami į opozicijos kritiką, socialdemokratai pareiškė nežiną priežasčių, „kodėl šiame etape turėtų neparemti Baltarusijos socialdemokratų partijos kandidato į šalies prezidentus A.Kozulino bei nutraukti draugiškus ryšius tarp broliškų kairiųjų partijų”.

Anot socialdemokratų, A.Brazausko susitikimas su A.Kozulinu „jokiu būdu nereiškia paramos autoritariniam režimui ar ketinimų skaldyti opoziciją”.

„Jei antrajame Baltarusijos prezidento rinkimų ture prieš autoritarinį režimą šalyje įvedusį A.Lukašenką kovos vieningas opozicijos kandidatas, Lietuvos socialdemokratai neabejodami parems jį”, – rašoma LSDP informacijos centro pranešime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.